Șobolanii sunt de neoprit în București, în timp ce autoritățile își pasează responsabilitățile de la una la alta.

Primăria Generală a întârziat foarte mult operațiunile de deratizare și dezinsecție, iar rezultatele încep să se vadă.

Șobolanii sunt de neoprit în București. Au stricat semafoarele

S-a circulat cu dificultate ieri în centrul Bucureștiului, din cauza unei defecțiuni la semafoarele din intersecția Bulevardul Unirii cu Strada Nerva Traian.

Compania Municipală pentru Managementul Traficului spune că defecțiunea s-a produs din cauza rozătoarelor care au stricat cablurile.

De altfel, în mai multe cartiere din București au fost filmați șobolani, unii chiar într-un supermarket. Deratizarea a început anul acesta cu întârziere în Capitală.

Compania de management al traficului a scris pe Facebook că defecțiunea a fost semnalată ieri, în jurul orei 14.00, iar o echipă tehnică a mers să remedieze problema.

”S-a constatat că defecțiunea s-a produs din cauza rozătoarelor care au adus pagube cablajului aferent semaforizării.

Echipa noastră a demolat, igienizat și refăcut legăturile electrice, reușind ca până la ora 15:30 să asigure repunerea în funcțiune a semafoarelor și implicit reluarea traficului în condiții normale”, se arată în postarea companiei, potrivit digi24.ro.

Numeroase cazuri raportate

Nu este însă un caz izolat. Un telespectator Digi24 a trimis imagini cu un șobolan care se plimbă în voie pe o stradă din Sectorul 3. Asta după ce ieri, doi șobolani au fost fotografiați pe un raft cu produse de panificație dintr-un supermarket, tot în București.

Scandalul șobolanilor, dar și al altor insecte, paraziți și dăunători, cum ar fi căpușele, a luat amploare în Capitală pe parcursul anului curent, în contextul în care edili precum Nicușor Dan și Clotilde Armand sunt acuzați de prost management al primăriilor pe care le conduc.

În timp ce, la nivel de Capitală, Primăria Generală a întârziat foarte mult operațiunile de deratizare și dezinsecție, care au fost demarate mai degrabă la presiunea opiniei publice, mare parte din Sectorul 1 este în acest moment realmente sufocat de gunoaie, ca urmare a războiului dintre Clotilde Armand și firma de salubrizare Romprest.

În spațiul public apar tot mai multe imagini cu șobolani ieșiți la vedere, iar spitalele raportează o creștere semnificativă a numărului de persoane mușcate de căpușe.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea.