Astfel, potrivit stiridiaspora.ro, în acest weekend, poliția federală din Germania a fost solicitată de 13 ori în zonele devastate de inundații, după ce au fost semnalate mai multe cazuri de furt, patru români fiind și ei implicați.

Sursa citată precizează că hoții ar fi apărut zonele afectate de inundații chiar de vineri, iar în urma apelurilor la numărul de urgență, poliția și-a sporit prezența în zonă. Pentru a-i putea prinde pe făptași, oamenii legii au făcut apel la populație, în ideea raportării imediate a persoanelor și vehiculelor suspecte, la numărul special de urgență 110.

De menționat este faptul că, în cursul zilei de vineri, în zona orașului Nette, a fost văzută o dubă încărcată cu mobilă deteriorată pe care hoții au furat-o dintr-o locuință lovită de furtună. Mașina nu a mai putut fi găsită, însă tot ce se știe este că a mers în direcția Altena.

Mai mulți români au furat din zonele afectate

Aceași poveste s-a repetat și sâmbătă, atunci când o altă dubă  încărcată cu fier vechi, potrivit martorilor, a fost zărită în Rahmedestrasse. În urma verificărilor făcute de oamenii legii din Dortmund șoferul era de naționalitate română.

În același timp, în cursul zilei de sâmbătă au fost furate o mașină de spălat și alte aparate electrocasnice, dintr-o furgonetă parcată pe marginea dumului în Nette, în acest caz fiind denunțați doi români în vârstă de 20, respectiv 34 de ani.

Un alt camion plin de bunuri furate și condus de un român a fost tras  pe dreapta în zona Markaner, iar sâmbătă seara în jurul orei 20:30, un bărbat a intrat într-o o pivniță, din care a ieșit cu un sac plin, fiind de negăsit.

După ceva timp însă, oamenii legii i-au arestat, iar în sac au descoperit mai multe aparate electronice, autorul fiind un cetățean bulgari. După situațiile fără precedent de vineri și de sâmbătă, în cursul zilei de duminică, biroul de ordine publică din Altena a cerut ajutor  după ce ocupanții unei furgonete și-au însușit mai multe deșeuri electrice și metalice.

Amintim faptul că Germania a fost lovită de o vreme extremă, iar cel puțin 159 de persoane au fost ucise, în principal în statul Renania-Palatinat și în vecinătatea Renania de Nord-Westfalia. Furtunile au distrus drumurile și podurile și au doborât casele, ceea ce a reprezentat o mană cerească pentru hoții care au putut avea mult mai ușor acces la bunuri.