Simona Halep a avut parte de o „parodie a justiției”, spune Mouratoglou

Simona Halep primește una dintre cel mai puternice apărări publice pe care o putea avea. Antrenorul ei, Patrick Mouratoglou, a avut o intervenție televizată pentru CNN.

Aici, el a comentat tratamentul nedrept la care a fost supusă sportiva din România.

Patrick Mouratoglou crede că doar o „parodie a justiției” a putut oferi ca verdict suspendarea pentru 4 ani în cazul Halep. El a explicat că a participat alături de sportivă în fiecare etapă a procesului. În opinia sa, WTA și ITIA au avut un comportament „de neacceptat”.

„Am fost alături de ea în tot acest proces şi decizia e complet imposibil de înţeles. Modul în care a fost tratată de ITIA în tot acest timp a fost atât de nedrept. E șocant din toate punctele de vedere.

Tratamentul primit de ea e nedrept, anormal şi de neacceptat în opinia mea. E o victimă, i-a fost contaminat un supliment, e realmente o victimă.

Când eşti o victimă şi intri într-un proces cu ITIA, e oribil. Când eşti suspendată provizoriu, şi asta scrie la manual, ai dreptul la o judecată rapidă. Pentru mine a fost o parodie ce s-a întâmplat. O parodie a justiţiei”, a precizat Patrick Mouratoglou pentru CNN.

Patrick Mouratoglou a luat atitudine și față de spusele unei jurnaliste din Franța

Jurnalista publica un text pe Twitter în care a lăsat să se înțeleagă că nu crede că Halep a luat în mod involuntar substanța pentru care a fost suspendată.

Jurnalista a distribuit comunicatul emis de Patrick Mouratoglou după ce a aflat despre suspendarea primită de Simona Halep. Ea a postat un comentariu în care insinua că Halep nu are nicio justificare pentru situația respectivă.

„Este amuzant. Sportivii sunt prinși, dar ei niciodată nu iau vreo substanță în mod voluntar. Tu, ca sportiv profesionist, trebuie să fii atent la ce mănânci, la tot ce bei și la orice vitamine iei. Nu este asta o parte din job-ul vostru?

Poate fi din cauză că s-a dopat sau că a ingerat ceva fără știrea ei, dar rezultatele sângelui sunt acolo. Cazul ei poate servi ca un exemplu, dar este greu să nu-ți pui întrebări”, a scris franțuzoaica pe Twitter.

Patrick Mouratoglou a replicat pe aceeași rețea de socializare: „Ca jurnalist, este incredibil să faci un astfel de comentariu fără să cunoști dosarul”, a scris Mouratoglou.