Sectorul 1 se află într-un blocaj administrativ fără precedent

Cei de la PNL subliniază că solicită o ședință de îndată „pentru a găsi soluţii la problemele cu adevarat grave şi urgente”, precum „situaţia disperată a şcolilor din Sectorul 1”.

„De partea cealaltă, grupul PSD ar trebui să se abţină de la astfel de iniţiative, după ce ani de zile a girat abuzurile şi incompetenţa administraţiei primarului invizibil. A veni acum pe un cal alb, chipurile, cu aşa-zise comisii şi soluţii la probleme care trenează de ani de zile este doar o dovadă de ipocrizie. De aceea, grupul consilierilor liberali de la sectorul 1 refuză să gireze simulacrul de azi, solicitând includerea tuturor proiectelor pe ordinea de zi a următoarei şedinţe ordinare. În schimb, solicităm o şedinţă de îndată pentru a găsi soluţii la problemele cu adevarat grave şi urgente – cea mai importantă dintre acestea este situaţia disperată a şcolilor din sectorul 1”, este transmis într-un comunicat de presă al filialei PNL Sector 1.

Este strigătoare la cer indiferența față de copii

De asemenea, în comunicatul respectiv este menționat că, la câteva săptămâni până la deschiderea anului şcolar, în unităţile de învăţământ din Sectorul 1 nu s-a derulat nicio lucrare de reparații. Acesta sunt în responsabilitatea primarului Clotilde Armand, iar perioada vacanţei este singurul moment când se pot derula astfel de lucrări.

„Este strigătoare la cer indiferenţa pe care administraţia actuală o arată faţă de educaţia copiilor noştri. De la lipsa lucrărilor de reparaţie şi modernizare în şcoli până la neplata burselor, pur şi simplu asistăm la noi recorduri ale indolenţei şi incompetenţei administrative. Primarul Armand se laudă pe reţelele sociale cu băncuţe şi podeţe reparate, iar şcolile stau să cadă pe copiii care vor veni în bănci din 13 septembrie.

Şi, să fie peisajul complet, consilierii PSD se dau în spectacol cu o şedinţă de îndată convocată pentru nişte comisii care pot fi incluse oricând într-o şedinţă de CL viitoare, nefiind nimic urgent. Evident că PSD-iştii au memoria scurtă, uitând că multe dintre aceste probleme au trenat de pe vremea fostei administraţii de tristă amintire. Cam aşa arată, în câteva cuvinte, administraţia de la Sectorul 1”, a declarat Sebastian Burduja, preşedinte PNL Sector 1, în comunicatul respectiv.

Sursa foto: INQUAM Photos, Raul Stef