Marcel Ciolacu a vorbit despre scandalul voturilor de la alegerile locale pentru primăria Sectorului 1. Mai exact, liderul PSD susține că deși au apărut mai multe imagini, Clotilde Armand încă ocupă funcția, ea ajungând să facă acest lucru prin intermediul unei fraude.

În același timp, Ciolacu critică și justiția română care nu a tras la răspundere pe niciuna dintre persoanele care apar pe înregistrarea fraudării voturilor pentru primăria sectorului 1.

Totodată, liderul PSD se întreabă dacă nu cumva el ar trebuie să facă poliție în contextul în care nu a fost luată niciul fel de măsură.

„Eu am hotărât ca PSD-ul să nu-și asume o campanie directă de strângere de semnături, ci doar să susțină o acțiune cetățenească., pentru demiterea lui Clotilde Armand. Între timp au apărut imaginile. Ce caută neamurile tale în clădire? Cine a văzut să mergi cu consilierii personali în sala unde se numără voturile și unde sunt saci?

Unii penali sunt buni unii penali sunt răi? Justiția trebuie să fie echilibrată și corectă. Pentru restul nu ai mandate de reținere. Niciunul din acea sală nu a fost chemat în fața justiției, nimeni nu a fost chemat până acum la nicio anchetă.

Eu trebuie să fac poliție? Jandarmeria ar trebui, repet ca să intri în clădire trebuie să anunți jandarmul ca să intri. În acea cameră nu ai voie sa numeri voturile acolo, ai dreptul să intri doar ca membru al biroului de sector, ridici sacii de la secție te duci îi numeri. Sunt vreo 509 saci”, a spus Ciolacu.

În același timp, Liderul PSD susține că frauda este una evidentă, Clotilde Armand, nefiind aptă pentru funcția care o deține.

E o frauda evidentă, avem de-a face cu un primar ilegal, dictonul stalinist nu conteaza ce votați voi contează cine numără voturile. E depășit total administrativ, ne-a îngropat în gunoaie și șobolani. Te bați cu mafia, dar tu ești șefa mafiei. A spus că se luptă cu mafia. Când duci lucrurile astfel încât să nu ții licitație și să alegi după bunul plac o companie nu vi se pare cam mult?”, a criticat președintele PSD.

Klaus Iohannis trebuie să se implice

În acest context, Marcel Ciolacu este de părere că șeful statului ar trebui să se implice și să își asume responsabilitatea pentru situația în care se află România la acest moment.

El a mai adăugat că dacă o astfel de situație s-ar fi întmplat în cazul unui primar social democrat, lucrurile ar fi stat diferit.

„Dacă se întâmpla ca asupra unui ministru pesedist să planeze acuzele care planează asupra lui Cîțu, dacă Gabriela Firea ar fi fost în secția de vot în camera în care se număra ce s-ar fi întamplat?

Daca un ministru al justiției ar fi facut astfel de examene neanunțate netransparente, opinia publica ar fi sărit pe el. Dacă un pesedist ar fi făcut astfel de abuzuri. Vor distruge această țară în următorii ani prin acest mod haotic de a conduce un guvern.

Dacă Iohannis nu înțelege că trebuie să iasă să spună: „Am greșit m-am pacalit”. 72% dintre români consideră că România se îndreaptă într-o directie greșită.
Sunt categoric pregătit să intru la guvernare. Parlamentul României nu mai reflectă voința românilor și trebuie alegeri anticipate.

PSD-ul are cât toate partidele care formează partidele perdanților la un loc, la acest moment. ” a mai declarat Marcel Ciolacu.