Scandal imens în cazul Caracal, acolo unde judecătorii au fost nevoiți să ia o decizie de ultiă oră. Familiile victimelor și avocatul au lansat acuzații extrem de grave.

Bomba zilei în cazul Caracal!

Dosarul în care Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal care a sechestrat, violat şi ucis două tinere, este judecat, intră în linie dreaptă, la Tribunalul Olt. Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins contestaţiile formulate de părţi, iar judecata poate începe.

Deși, în primă instanță, se voia ca Dincă și Ştefan Risipiţeanu să fie audiați prin videoconferință, judecătorul cauzei a cerut ca aceştia să fie prezenţi în sală. Cei doi au fost aduși până la urmă.

Nu au fost singurii audiați. Tudoriţa Măceşanu, mama Alexandrei, şi Monica Melencu, mama Luizei, au fost și ele audiate, însoţite de avocaţi. Bunicul Luizei, Stelian Iordache, cel care nu a lipsit de la niciun termen, și-a strigat durerea. Este nemulţumit faţă de decizia de a se judeca dosarul cu uşile închise.

„După măsurile de siguranţă pe care le-au luat dumnealor, acest proces se judecă la secret. Noi nu-nţelegem ce secret au faţă de dumneavoastră, presa, când dumneavoastră trebuia să fi fost primii, să fi făcut public ceea ce se întâmplă. Nu suntem de acord, nu suntem şi nu vom fi niciodată de acord cu ceea ce s-a făcut.

Mă nemulţumesc foarte multe lucruri, pentru că în România s-a făcut trafic de persoane, şi instituţiile statului au ştiut şi ştiu. Şi asta bănuiesc, că nu vor să aflaţi şi dumneavoastră cum decurg procedurile în acest proces. Eu aşa aş dori, să se facă dreptate, şi să aflăm într-adevăr ce s-a-ntâmplat acestei fete, dar după măsurile care s-au luat nu ştiu ce şanse şi ce speranţe avem să aflăm ce s-a-ntâmplat.

Dar vom arăta tot timpul cu degetul spre instituţiile statului, că nu şi-au făcut datoria, n-au cercetat, n-au făcut absolut nimic, s-au mulţumit cu acel rechizitoriu de mântuială pe care l-a făcut DIICOT-ul“, a declarat Stelian Iordache, conform adevarul.ro. Acesta susține că ar avea foarte multe întrebări pe care să i le adreseze lui Gheorghe Dincă.

Gheorghe Dincă este acuzat de viol, crimă şi profanare de cadavre. Avocatul familiei Alexandrei Măceşanu va solicita disjungerea cauzei de restul dosarului, principalul motiv fiind acela că pentru Alexandra Măceşanu există un certificat constatator al decesului, pe când în cazul Luizei Melencu, nu, ceea ce ar întârzia foarte mult tranşarea lucrurilor.

Părţile au cerut anterior şi strămutarea dosarului, indicând că au suspiciuni că în judeţul Olt ar putea să nu beneficieze de o judecată corectă, dar şi întoarcerea acestui dosar la procurorii DIICOT, pentru refacerea cercetării penale, solicitări respinse de intanţe.