După ce a ocupat cel mai important post de secretar de stat din Ministerul Transporturilor, având în atribuţii domeniul feroviar şi aerian, Maria Magdalena Griogore, s-a ales cu funcţia de scretar naţional al comisiei TRACECA, înfiinţată pentru coridorul de transport internaţional Europa-Caucaz-Asia. Dacă tot are biroul în Ministerul Transporturilor, Maria Magdalena Grigore a fost „unsă” şi în funcţia de referent în cadrul Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS), structură subordonată ministrului Dan Costescu. Mai exact, Maria Magdalena Grigore şi-a propus să revoluţioneze comunicarea în cadrul organismului tehnic specializat să execute investigaţiile privind accidentul aviatic din munții Apuseni de la începutul anului 2014 şi prăbuşirea elicopterului SMURD în lacul Siutghiol.

Am solicitat ministrului Transporturilor, Dan Costescu să ne precizeze în ce bază legală Maria Magdalena Grigore, secretar naţional Traceca, poate ocupa şi funcţia de purtător de cuvânt al CIAS şi care este valoarea remuneraţiei încasată.

Oficialii CIAS ne-au explicat că Maria Magdalena Grigore a fost angajată la CIAS în funcţia de referent de specialitate cu atribuţii de relaţii publice, “conform Legii nr.53/2003, republicată, Codul muncii, ulterior preluând şi atribuţiile de purtător de cuvânt, conform Legii nr. 544/2001”. „Valoarea remuneraţiei încasată la CIAS de către doamna Maria Magdalena GRIGORE este de 2200 lei”, ne-au explicat oficialii CIAS.

Fosta secretară a liberalului Mircea Ciopraga și apropiată a lui Călin Popescu Tăriceanu, Maria Magdalena Grigore, a ajuns secretar de stat la Transporturi la începutul anului 2015. Aceasta conduce un bolid de lux, Infiniti, deține bijuterii de 15.000 de euro, este proprietara a două apartamente în Capitală și a strâns aproximativ 38.000 de euro plus 100.000 de lei în conturi.

 

În declaraţia de avere depusă la sfârşitiul lunii noiembrie, după ce a fost schimbată din funcţia de secretar de stat, Maria Magdalena Grigore a declarat că a fost angajată în cadrul Ministerului Transporturilor în funcția de secretar TRACECA, unde a încasat puțin peste 5.400 euro şi economist la CFR SA, cu un venit total de brut de 5.200 lei. Dacă tot a fost secretar de stat în 2015, Maria Magdalena Grigore, în timpul mandatului, a avut 18.000 de euro pentru a o împrumuta pe Geanina Elena Grigore.

 

Magdalena Grigore a fost angajată şi în cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, în funcția de șef al Direcţiei de Drumuri şi Poduri Bucureşti, iar în mandatul său s-a parafat un contract de zeci de milioane de euro pentru deszăpezirea drumurilor din jurul Capitalei.