Experţii sunt împărţiţi în privinţa apariţiei noului coronavirus, iar unii dintre ei resping ideea că a apărut în mod natural, într-o piaţă de fructe de mare din provincia chineză Wuhan, locul de unde s-a extins apoi la nivel mondial.

Un emerit specialist român, academicianul profesor doctor Victor Voicu declară că noul cronavirus seamănă cu o armă biologică.

„O armă biologică trebuie să îndeplinească vreo 12 criterii. Vă spun doar câteva: să fie suficient de agresivă ca să producă efecte cu pierderi umane, să fie obținută ușor şi ieftin, să fie rezistentă în mediu, să nu aibă antidot/vaccin, să fie ușor de disimulat.

Constatăm că aproape toate corespund cu noul coronavirus. Poate să fie și întâmplare, admitem orice. În știința e posibil orice”, a declarat la Antena 3 Victor Voicu, general (r), medic farmacolog, doctor în medicină.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, până acum, 2.738 de persoane s-au infectat cu noul coronavirus. Bilanțul total al deceselor a ajuns joi seara la 114. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt peste 15.000 de persoane.  Alte 114.699 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.