Răsturnare de situație în social media! 25 de milioane de oameni au trecut la Telegram în numai 72 de ore, conform informațiilor oferite de fondatorul aplicației. Acesta transmite un mesaj în care mulțumește tuturor celor care au luat această decizie.

„În prima săptămână a lunii ianuarie, Telegram a depășit 500 de milioane de utilizatori lunari activi. După aceea a continuat să crească: 25 de milioane de utilizatori noi s-au alăturat Telegram în ultimele 72 de ore. Acești utilizatori noi vin de pe tot globul – 38% din Asia, 27% din Europa, 21% din America Latină iar 8% din Orientul Mijlociu și Africa de Nord”, transmite Pavel Valerievich Durov, fondatorul Telegram, într-un mesaj pe propria platformă.

Răsturnare de situație în social media

„Aceasta este o creștere semnificativă comparativ cu anul trecut, când veneau 1,5 milioane de utilizatori noi în fiecare zi. Am mai avut creșteri bruște ale descărcărilor înainte, pe parcursul istoriei noastre de 7 ani în care am protejat intimitatea utilizatorilor. Situația este diferită de această dată.

Oamenii nu mai vor să-și dea intimitatea pentru servicii gratuite. Nu mai vor să fie ținuți ostatici de către monopolurile tehnologice care par să creadă că pot face orice cât timp aplicațiile lor au o masă critică de utilizatori.

Cu jumătate de miliarde de utilizatori activi și o creștere accelerată, Telegram a devenit cel mai mare refugiu pentru cei care caută o platformă de comunicare dedicată intimității și securității. Tratăm această responsabilitate foarte serios. Nu vă vom dezamăgi.

Cei dintre voi care au folosit Telegram în ultimii ani știu că am fost consistenți în protejarea datelor private și în îmbunătățirea aplicațiilor noastre. Pentru cei dintre voi care tocmai s-au alăturat sau se întreabă căror valori se dedică Telegram, aș vrea să citez postarea mea din 2018:

Voi – utilizatorii noștri – ați fost și veți fi mereu singura noastră prioritate. Spre deosebire de celelalte aplicații populare, Telegram nu are acționari sau agenții de publicitate la care să raporteze. Nu facem târguri cu marketeri, cei care folosesc tehnici de extragere a datelor sau agenții guvernamentale. Încă din ziua în care ne-am lansat, în august 2013, nu am dezvăluit niciun byte din datele private ale utilizatorilor noștri către terți.

Funcționăm în această modalitate deoarece nu tratăm Telegram precum o organizație sau o aplicație. Pentru noi, Telegram este o idee; este ideea că oricine de pe această planetă are dreptul să fie liber”, a completat Durov.