Se redeschide sectorul turistic! Cea mai îndrăgită țară de către români face anunțul

Purtătoarea de cuvânt a Guvernului de la Atena a declarat luni că Grecia plănuiește să redeschidă sectorul turistic înaintea sezonului de vară, cel mai probabil în luna mai a acestui an.

Aristotelia Peloni a mai precizat că guvernul elen planuiește și ridicarea restricțiilor impuse de pandemie din sectorul vânzărilor cu amănuntul și să redeschidă școlile.

Decizia finală în ceea ce privește turismul va depinde de evoluția situației epidemiologice, mai spune aceasta. Amintim că sectorul turistic generează 20% din PIB-ul Greciei și angajează una din cinci persoane din această țară.

Ce spune ministrul de Finanțe al Greciei

Christos Staikouras, ministrul grec de Finanțe, a oferit un interviu pentru un post de radio grecesc în care a precizat că scenariul de bază al executivului vizează redeschiderea economiei începând cu 22 martie.

Amintim că Grecia a înregistrat 6.758 de decese cauzate de Covid-19 lucru ce a dus la extinderea măsurilor de carantină din zona metropolitană Atena până pe 16 martie. Totuși, purtătoarea de cuvânt a precizat că există motive de speranță.

„Încă avem câteva zile dificile în fața noastră. Dar suntem pe ultima sută de metri a acestei curse”, a afirmat purtătoarea de cuvânt.