Potrivit prognozei meteo emise de ANM, vremea se va schimba considerabil. Se anunță precipitații mixte în zonele de munte și o răcire în nordul și vestul țării. Prognoza răcoroasă este valabilă începând cu 19 februarie.

Joi, valorile termice vor continua să scadă ușor în majoritatea țării. Maximele vor fi încadrate între 4 și 10 grade, iar cele minime sunt între -6 și 4 grade.

Pe parcursul zilei înnorările și precipitațiile vor începe să apară. Ploile vor apărea pe arii extinse, ce vor fi moderate cantitativ în zona de sud, sud-vest a țării. În nord-vest și în centru vor apărea precipitații predominante sub formă de ploaie. Ninsori se vor găsi în zonele muntoase.

Vremea în Capitală

În București, începând cu 20 februarie, temperaturile încep să scadă treptat. Ploaia va apărea temporar în unele zone și cerul va fi noros. Temperatura maximă va atinge 7-8 grade, iar cea minimă 2-3. Vântul va fi și el prezent, dar în schimb va fi moderat.

În restul țării pvor fi de asemenea precipitații, însă doar pe spațiile mici. Vântul suflă slab și moderat, având intensificări doar la munte și temporar în alte regiuni, ce va avea precădere în partea de sud-vest.

Sâmbătă 22 februarie, vremea se anunță a fi în general mohorâtă cu cer noros, temperaturile încadrându-se între 3 și 12 grade.

Ninsorile vor fi prezente și ele în special în vestul Carpaților Meridionali cu vânt slab până la moderat.