Potrivit informațiilor transmise de un post de televiziune din regiunea separatistă Transnistria din Republica Moldova, mai multe focuri de armă au avut trase în apropiere de granița cu Ucraina, relatează The Guardian.

„O sursă din cadrul organelor de ordine din Transnistria a spus că, într-adevăr, pe teritoriul Ucrainei, în apropiere de satul Pavlovka, au avut loc împușcături. Este în apropiere de satul Cuciurgan, în zona podului de cale ferată care a fost aruncat în aer pe 4 martie.” transmite postul TSV.

Focuri de armă în apropiere de Republica Moldova

Potrivit informațiilor, mai multe focuri de armă s-ar fi tras pe teritoriul Ucrainei, în zona localității Pavlivka, ce se află în apropierea satului Cuciurgan și că ar fi vorba de niște exerciții militare, relatează Radio Europa Liberă Moldova.

 

Transnistria lansează noi acuzații la adresa Ucrainei! Situația devine alarmantă

Ministrul de externe în guvernul autoproclamat al Transnistriei, Vitali Ignatiev, a declarat miercuri într-un interviu acordat Reuterscă „situația este alarmantă, deoarece Transnistria a suferit atacuri teroriste”. Acesta a reluat acuzaţiile separatiştilor transnistreni, care acuză Ucraina că se află în spatele unor incidente semnalat începând de săptămâna trecută.

El a afirmat că marţi a fost doborâtă încă o dronă încărcată cu explozibili, intrată în Transnistria de pe teritoriul ucrainean.

„Sincer, nu văd niciun motiv din care partea ucraineană să utilizeze astfel de metode împotriva Transnistriei. Transnistria nu ameninţă Ucraina. Am spus de mai multe ori că suntem un stat absolut paşnic”, a susţinut reprezentantul administraţiei secesioniste de la Tiraspol.

Acesta a criticat și UE pentru ajutorul militar promis Republicii Moldova

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a făcut miercuri o vizită la Chişinău, unde a declarat că UE Uniunea Europeană are „datoria” să susţină Republica Moldova şi a afirmat că Bruxellesul ia în considerare un sprijin militar suplimentar pentru autorităţile moldovene.

Ignatiev a comentat că „astfel de declaraţii, astfel de acţiuni nu contribuie la calm, ci dimpotrivă, contribuie la tensiuni şi afectează normalizarea situaţiei”. Separatiştii pro-ruşi au respins cererea sursei menționate de a relata din Transnistria, afirmând că toate acreditările jurnaliştilor străini au fost sistate după atacurile de săptămâna trecută.