Se fac angajări masive în România! Anunțurile sunt postate direct pe Facebook

Pagina de Facebook a Concursuri instituţii publice a fost lansată în această lună, conform informațiilor transmise de către Agenţia Natională a Funcţionarilor Publici (ANFP) într-un comunicat.

„Transparenţa privind concursurile va fi maximă. În premieră, informaţiile oferite prin intermediul noului canal de comunicare vor cuprinde, pe lângă datele generale privind procedura de organizare (calendar desfăşurare concurs, condiţii de ocupare, aspecte logistice), şi datele despre bibliografie şi tematică, care se regăseau până acum exclusiv pe pagina instituţiei care organiza concursul.

Aşa cum am mai spus, doresc o publicitate transparentă pentru toate concursurile din ţară, cu informaţii care să fie accesibile unui număr cât mai mare de persoane şi care să crească şansele de atragere de oameni competenţi în administraţie. De asemenea, în cadrul ANFP suntem mai mult decât deschişi să gestionăm şi concursurile pentru personalul contractual din cadrul administraţiei publice”, transmite preşedintele ANFP, Liviu Mălureanu.

Reprezintă aproximativ 14% din totalul personalului plătit din fonduri publice

Estte demn de menționat că funcţiile publice din administraţie reprezintă aproximativ 14% din totalul personalului plătit din fonduri publice, iar personalul contractual reprezintă aproximativ 10%. De asemenea, diferenţa este reprezentată de alte categorii, precum medici, profesori, sau magistraţi.

ANFP va fi un instrument de promovare a tuturor concursurilor pentru ocuparea funcţiilor publice organizate de către instituţiile şi autorităţile publice locale si centrale şi va face legătura cu secţiunea dedicată concursurilor din site-ul instituţiei.

„Concursurile trebuie să devină mai accesibile, cu respectarea principiilor transparenţei şi egalităţii de şanse. Dorim să promovăm o competiţie cât mai mare pentru funcţiile publice, în urma căreia cele mai competente persoane să devină funcţionari publici”, transmitea anterior preşedintele Agenției Naționale a Funcţionarilor Publici.