Rezervările pentru cazare şi privilegiul de a fi printre primii temerari ce doresc să experimenteze somnul la – 2 grade Celsius în Hotel of Ice Bâlea Lac 2018 – 2019, au fost efectuate în urmă cu luni bune, turiştii din Marea Britanie fiind şi în acest an, campioni la acest capitol.

Hotelul de Gheaţă din acest sezon va avea 16 camere duble (în acest moment, sunt finalizate şi dotate 12 camere) şi un restaurant cu o capacitate de 60 de locuri. ”Satelitul” de igluuri va avea patru camere duble. Tariful pe noapte într-o cameră dublă în hotelul de gheaţă este de 100 de euro, iar în iglu, de 150 de euro.

Potrivit responsabililor proiectului de marketing turistic “Hotel of Ice Bâlea Lac”, în premieră restaurantul amenajat în holul principal al Hotelului de Gheaţă va fi beneficiarul unei festivităţi de inaugurare. Ice Restaurant ”Ferdinand 1 al României” va fi deschis în mod oficial, duminică seara, în jurul orei 19:00, în cadrul unei festivităţi la care invitatul principal va fi Jose Miguel Menchaca Pinochet, ambasadorul Republici Chile în România.

Cu acest prilej, la restaurant va fi prezentat şi un meniu special dedicat Centenarului Marii Uniri, ce cuprinde câteva specialităţi culinare din toate provinciile geografice şi istorice ale României Mari. De asemenea, oaspeţii ce vor alege să mănânce aici vor avea la dispoziţie şi preparatele rafinate deja binecunoscute, disponibile în meniurile din sezoanele trecute, servite pe platouri de gheaţă.Deschiderea Hotelului de Gheaţă din ”inima” Masivului Făgăraş înseamnă şi sosirea primilor turişti ce vor înnopta în camerele ineditului obiectiv.

Construcţia celui de-al paisprezecelea Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac a început în 6 decembrie 2018. Spre deosebire de anii trecuţi, de această dată, în paralel cu debutul lucrărilor la Hotelul de Gheaţă, a început şi ridicarea ”satelitului” (complexul de igluuri). Hotelul de Gheaţă şi igluurile sunt ridicate în imediata apropiere a Staţiei de Telecabină de la Bâlea Lac, tot în aceeaşi zonă urmând a fi construită şi Biserica de Gheaţă.