Cine poate beneficia de acestă sumă

Femeile singure su cuplurile care doresc să aibă un copil dar din păcate au fost diagnosticate cu infertilitate, pot apela la programul de ajutor financiar special pentru aceștia.

Decebal Făgădău a implementat programul ”INFANT“ în Constanţa pentru o schemă de ajutor financiar pentru cuplurile care nu pot avea copii. Acestea vor primi 1 milion de lei pentru procedura medicală care le permite să aibă urmaşi biologici.

Ce spune Primăria Constața

„Primarul Municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială, demarează programul anual INFANT (fertilizare in vitro) pentru cuplurile care nu pot avea copii. Este vorba despre acordarea de ajutoare financiare ce constau în vouchere de 10 mii de lei fiecare, pentru 100 de cupluri aflate în această situaţie“, a anunţat Primăria Constanţa.

Cine se încadrează în program

  •  AMH (rezerva de fertilitate a fiecărei femei) >1, excepţie făcând femeile sub 35 de ani pentru care AMH-ul nu este criteriu de excludere;
  • Cuplu autolog(cuplu pentru care se realizează o procedură de reproducere umană asistată medical, cu celulele reproductive proprii)/cupluri în care partenerul suferă de azoospermie/femei singure (nu se exclud procedurile cu sperma donată);
  • Indice de masă corporală al femeii, între 20 – 30; Vârsta femeii între 24 – 45 de ani;
  • Beneficiarii au domiciliul în municipiul Constanţa în ultimii 3 ani şi nu au datorii la bugetul local al municipiului Constanţa.

Ce documente sunt necesare

Edilii precizează că după ce acest proiect va fi adoptat în ultima şedinţă de Consiliu Local din luna februarie, vor demara toate procedurile, iar solicitanţii vor depune la registratura DGAS din str. Unirii nr. 104 solicitarea pentru înscrierea în proiectul INFANT însoţită de următoarele documente:
a) Adeverinţa de la unitatea sanitară parteneră cu indicaţia de FIV care atestă că solicitanţii sunt eligibili pentru intrarea în proiectul “INFANT”;
b) Copii după actele de identitate ale solicitanţilor care să ateste domiciliul stabil în Constanţa;
c) Declaraţia de consimţământ privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi consultarea bazelor de date pentru confirmarea criteriilor de eligibilitate. Solicitarea va primi numărul de înregistrare în proiect.

Formularele se pot descărca de pe site-ul instituţiei http://primaria-constanta.ro/spas/acasa, în secţiunea “Proiect INFANT”.