Probleme mari pentru sute de mii de români. Guvernul Marii Britanii a făcut un anunţ extrem de important. Este extrem de grav ceea ce se va întâmpla. Chiar premierul Boris Johnson a spus că zborurile internaționale din și către Marea Britanie vor fi restricționate până pe 17 mai.

Restricţii pentru sute de mii de români

În Marea Britanie triesc aproximativ 600.000 de români, conform ultimelor estimări. Noile restricţii îi loveşte şi pe aceştia. Premierul britanic a mai anunţat că vacanțele celor care vor să meargă peste ocean vor fi interzise până la aceeași dată, potrivit The Telegraph.

Prezentând planul post-carantină în această după-amiază, în Camera Comunelor de la Londra, prim-ministrul britanic a explicat că actualele restricții asupra călătoriilor internaționale cu scop de recreere vor fi relaxate după o revizuire care va avea loc în aprilie, conducă de Secretarul pentru Transporturi, Grant Shapps.

Şi vacanţele interne sunt interzise

Cetăţenii din interiorul Marii Britanii sunt loviţi crunt. De asemenea, premierul Boris Johnson a anunţat că şi vacanţele interne vor fi interzise până cel mai devreme pe 12 aprilie.

În prima etapă a planului de relaxare, vor fi ridicate mai multe restricții luna viitoare, însă vacanțele interne nu vor fi permise până la a doua etapă a strategiei – care va începe cel mai devreme în 7 săptămâni.

Actualele restricții asupra călătoriilor internaționale – inclusiv testarea de trei ori a pasagerilor, carantina în hotel și izolarea obligatorie timp de 10 zile – vor rămâne în vigoare până la mijlocul lunii mai.

Însă, reevaluarea va analiza cum pot fi ridicate restricțiile prin certificate de vaccinare pentru persoanele ce vor să-și facă vacanța în afară și prin testarea atât a celor care sosesc cât și a celor care pleacă din teritoriu.

Sursa foto INQUAM / Alex Nicodim