Noi restricții în această țară! Începând din 10 februarie, Austria a anunțat că impune noi reguli de intrate pe teritoriul său. Anunțul a fost făcut de către şeful-adjunct al celulei operative a Ungariei pentru gestionarea epidemiei de coronavirus.

MTI informează că, în conformitate cu noile reguli, oricine va dori să intre în Austria va trebui să se înregistreze înainte de aceasta online, a precizat locotenent-colonelul Robert Kiss în timpul unei conferinţe de presă desfăşurată şi ea online.

De asemenea, cei care au călătorit în Austria vor trebui să stea în carantină acasă vreme de zece zile şi vor putea scurta până la cinci zile această carantină dacă vor face un test gratuit PCR sau antigen pentru COVID-19.

Noi restricții în această țară! Cei care se deplasează în Austria pentru tratement medical nu se supun noilor reguli

Menționăm că există și excepții de la această regulă. Printre cei care nu se vor supune noilor măsuri sunt lucrătorii transfrontalieri, cei sezonieri şi cei forestieri, călătorii de pe cursele internaţionale şi cargo de tranzit, precum şi persoanele care se vor deplasa în Austria pentru tratament medical.

Între timp, transportatorii de marfă trebuie să aştepte în jur de două ore la punctele de trecere a frontierei Roszke şi Tompa, de la graniţa cu Serbia, a spus el.

În ceea ce priveşte Ungaria, Robert Kiss a informat că poliţia a declanşat proceduri împotriva a 35.554 de persoane care au încălcat interdicţia de circulaţie în timpul nopţii, introdusă în noiembrie.

Austria a fost în lockdown până luni, 8 februarie

Amintim că la începutul lunii ianuarie, cancelarul Sebastian Kurz anunța că Austria va intra în lockdown până pe 8 februarie. Atunci, țara raportase aproape 390.000 de cazuri de coronavirus şi aproape 7.000 de decese legate de COVID-19 de la începutul pandemiei în urmă cu un an.

Austriecii au ieșit în stradă atunci pentru a protesta împotriva restricţiilor din viaţa publică.

 

Sursă foto: Dreamstime