Divizia de publicatii Economic & Reference va fi condusa de Claudiu Serban, Deputy General Manager. Dragos Varsandan este promovat in functia de Director Executiv, Divizia Magazines. Divizia Services (Distributie, IT, Online, Productie si TV Cooperation) va fi condusa in mod direct de catre Directorul General al companiei. Diviziile Boulevard si Free vor fi reunite si in mod formal intr-o singura divizie – Boulevard & Free Division, sub conducerea lui Lucian Romascanu, in calitate de Director Executiv.

Dupa 10 ani de experienta in pozitii de top, Iulia Dinu, Director Executiv al Diviziei Economic & Reference, a decis sa faca o pauza in cariera sa corporatista pentru a dedica mai mult timp si atentie proiectelor personale. Ringier Romania ii multumeste calduros Iuliei Dinu pentru contributia sa in cadrul companiei pe parcursul intregului mandat.

Claudiu Serban va prelua managementul titlurilor Capital si Evenimentul zilei, renuntand la toate responsabilitatile sale actuale pentru a se concentra exclusiv pe dezvoltarea acestor doua brand-uri reprezentative pentru Ringier Romania. In acelasi timp, Claudiu Serban isi mentine rolul de adjunct al Directorului General, continuand sa ii acorde suport operational acestuia.

Claudiu Serban are o bogata experienta in media. Pe parcursul celor 15 ani in cadrul companiei Ringier, careia i s-a alaturat in 1992, ca membru al echipei editoriale a revistei Capital, Claudiu Serban si-a construit o cariera solida, ocupand functii diferite si extinzandu-si continuu aria de expertiza. Printre pozitiile pe care le-a ocupat se numara: Redactor-Sef Adjunct al cotidianului Libertatea, Project Manager pentru lansarea revistei Unica, Redactor-Sef al revistei TV mania, Redactor-Sef al Gazetei Sporturilor, Director Executiv al Diviziei Magazines. Sub conducerea sa, Divizia Magazines a Ringier Romania a devenit lider de piata in segmentul revistelor, inregistrand cel mai mare numar de copii vandute si cele mai mari venituri. Anul trecut, Claudiu Serban a fost promovat in functia de Director General Adjunct, preluand in acelasi timp si controlul Diviziei Services.

Managementul Diviziei Magazines va fi preluat interimar de catre Dragos Varsandan. Dragos Varsandan s-a alaturat companiei Ringier Romania in 1998, ca editor la revista TV mania. Cariera sa a cunoscut o frumoasa evolutie in cadrul echipei TV mania, pe care a condus-o pana anul trecut, cand a fost promovat in functia de Publisher al departamentului de reviste pentru tineret si ghiduri TV din cadrul diviziei Magazines. Dragos Varsandan si-a dovedit capacitatea de a conduce titluri importante din portofoliul Ringier, asigurand in acelasi timp transferul  ghidurilor TV catre grupul german Bauer Verlag. 

Divizia Services va fi supervizata in mod direct de catre Directorul General, adica de Marius Hagger, care se alatura echipei din Romania pe 1 martie.

In acelasi timp, cele doua divizii Boulevard si Free vor fi reunite si in mod formal intr-o singura divizie (Boulevard& Free), ce va fi condusa de catre Lucian Romascanu, in calitate de Director Executiv al noii divizii. Aceasta fuziune este o consecinta directa a vanzarii titlului ProSport care forma in trecut, impreuna cu Libertatea, o unitate de business separata. Dorin Chiotea, fost Redactor-Sef al cotidianului ProSport, este numit Special Projects Manager al nou formatei divizii, urmand sa se implice activ in dezvoltarea de proiecte importante atat pentru ziarul Libertatea, cat si pentru Compact.   

Data: 29 ianuarie 2008

Sursa: Ringier