Google Drive ocupă o poziție importantă în viața utilizatorilor de telefoane cu Android. Acesta servește de multe ori drept spațiu de stocare pentru documentele din Workspace, pentru copiile de rezervă ale aplicației Photos și chiar pentru copiile de rezervă ale WhatsApp.

Cu toate acestea, Google nu lua în considerare până acum copiile de rezervă ale WhatsApp. Din păcate, se pare că acest lucru se va schimba. Va trebui să fiți mai atenți sau chiar să plătiți pentru spațiu de stocare suplimentar dacă doriți să faceți copii de rezervă pentru mai multe date WhatsApp în Drive din decembrie, transmite Android Police.

Schimbarea care va afecta toți utilizatorii de WhatsApp

WhatsApp este aplicația de mesagerie preferată de miliarde de oameni din întreaga lume. Zilnic este folosită pentru a face schimb și a partaja mesaje, conținut media și alte informații.

Aplicația vă permite să programați copii de rezervă în cloud. Puteți alege frecvența de backup și puteți configura ce ar trebui să fie salvat. Toate aceste date pot fi utile dacă schimbați frecvent telefoanele sau dacă doriți să păstrați accesul la mesaje și conținut foarte vechi.

În mod implicit, copiile de rezervă automate sunt stocate în Google Drive. Aceste copii de rezervă pot fi criptate pentru un plus de securitate și le puteți găsi cu ușurință atunci când aveți nevoie de ele.

Până în 2018, miliarde de utilizatori de WhatsApp au fost chibzuiți în privința conținutului prezent în copiile de rezervă în cloud. Respectivul fișierul mânca din spațiul de stocare gratuit oferit de Google. În acel an, însă, Google și WhatsApp au decis ca backup-urile să fie gratuite, astfel încât acestea să nu fie luate în calcul din spațiul de stocare alocat.

În ianuarie 2022, s-a observat însă că lucrurile s-ar putea schimba din nou, iar copiile de rezervă WhatsApp vor începe să vă mănânce din spațiul de stocare din Drive.

Anunțul oficial de la Google a fost făcut acum, dezvăluind că backup-urile vor conta în utilizarea spațiului de stocare al contului Google. La început măsura se va aplica pentru testerii beta ai aplicației începând cu luna decembrie. Aceeași politică se va aplica ulterior și utilizatorilor obișnuiți de WhatsApp de la începutul anului viitor.

Măsura nu se aplică celor cu abonament Google Workspace

De menționat că, această schimbare se aplică doar conturilor Google cu nivel gratuit, care au doar 15 GB de stocare. Google spune că persoanele care au un abonament Workspace pentru muncă sau școală nu vor fi afectate de această schimbare.

Având în vedere că oamenii partajează zilnic mai mulți petabytes de mesaje și conținut media, nu este surprinzător faptul că opțiunea de backup gratuit pentru miliarde de oameni nu este sustenabilă, mai ales când WhatsApp nu este un serviciu plătit de utilizatorii finali.

Și pentru că aceste copii de rezervă consumă spațiu prețios de stocare în cloud, va trebui să fiți chibzuiți pe viitor cu privire la ceea ce doriți să stocați în Drive. Adăugarea conținutului media WhatsApp la backup poate crește dramatic dimensiunea copiilor de rezervă.