Ies la iveală dezvăluiri absolut incendiare despre fostul şef al SRI! Acesta a primit o sumă uriaşă fără a fi în România. Culisele scandalului surprind pe toată lumea.

Noi dezvăluiri despre fostul şef al SRI

Avem parte de noi dezvăluiri despre fostul şef al SRI, George Maior. Actualul ambasador al României în Statele Unite ale Americii și fost director al Serviciului Român de Informații (SRI), a încasat în ultimii cinci ani aproximativ o jumătate de milion de lei.

Această sumă a fost primită de către Maior pentru coordonarea a șapte doctoranzi. Culmea, totul s-a desfăşurat cu Maior aflat la 8.000 de kilometri, în Washington D.C., orașul în care locuiește începând din toamna lui 2015, conform pressone.ro.

Banii i-au intrat în cont lui Maior chiar de când acesta este ambasador în SUA. Sumele i-au fost virate de către Școala Națională de Științe Politice și Administrative (SNSPA), unde Maior este din 2015 profesor universitar titular și conducător de doctorate.

La cei circa 400.000 de lei, menționați deja în mod transparent de Maior în declarațiile de avere, se vor mai adăuga în declarația de avere din 2021, cel mai probabil, alți aproximativ 100.000 de lei, sumă aferentă anului 2020.

Banii nu au fost încasați pentru activitățile didactice care îi revin ca profesor universitar titular, pentru că și-a suspendat contractul de bază, ci pentru coordonarea de doctorate.

Din 2015 şi până în septembrie 2020 George Maior a avut șapte doctoranzi în coordonare. Niciunul dintre aceștia nu și-a încheiat studiile, deși legea spune că termenul de finalizare a unui doctorat este de trei ani.

Alte trei persoane, care au dat examen de admitere la Școala Doctorală a SNSPA anul trecut, au devenit doctoranzii fostului șef al SRI începând cu octombrie 2020.

Răspunsul SNSPA

„La momentul numirii în funcția de ambasador în Statele Unite ale Americii, domnul Maior și-a suspendat activitatea de bază, în conformitate cu prevederile legale și regulamentele interne ale facultății”, spun cei de la SNSPA.

George Maior se apără şi spune că a şi susținut cursuri. „În perioada menționată, am asigurat îndrumarea și coordonarea individuală a doctoranzilor prin intermediul instrumentelor de comunicare online, telefonic, precum și nemijlocit, în momentele în care acest lucru a fost posibil. De asemenea, am susținut, online, cursuri de specialitate și prelegeri”, susține ambasadorul României în SUA, conform sursei citate.