Sar scântei pe scena politică din România, după Ziua veteranilor de război, ce a fost marcată pe 29 aprilie!

Tensiunile au apărut între AUR şi PNL: reprezentanţii Alianței pentru Unirea Românilor au luat foc din cauza postării deputatului liberal Alexandru Muraru, reprezentantul special al Guvernului României pentru promovarea politicilor memoriei, combaterea antisemitismului şi xenofobiei.

Deputatul PNL a postat un mesaj cu ocazia Zilei veteranilor, însă a făcut o eroare, ilustrând totul cu o fotografie a unui veteran de război al armatei sovietice. Cei de la AUR l-au taxat imediat pentru asta, cerându-i demisia din funcţie şi acuzându-l că ar fi un admirator al Armatei Roşii.

Muraru crede că AUR ar putea fi scos în afara legii

Reacţia virulentă a AUR vine, cel mai probabil şi ca urmare a declaraţiilor recente ale lui Alexandru Muraru, care a vorbit despre posibilitatea ca formaţiunea condusă de George Simion şi Claudiu Târziu să fie scoasă în afara legii şi desfiinţată.

“Din punctul meu de vedere, s-au adunat numeroase elemente care merg spre această direcție, pentru că sigur, legea este foarte clară, există anumite condiții în care un partid poate fi scos în afara legii, dar acum noi ne aflăm în fața unui cumul de factori și de acțiuni care converg spre această direcție, la mai puțin de șase luni de la accederea acestui partid politic în Parlament (…), ceea ce înseamnă că există circumstanțe atenuante ca acest partid să fie supus nu doar unei monitorizări, dar unei asemenea acțiuni de scoatere în afara legii”, a declarat recent deputatul PNL, după ce AUR a publicat o listă cu “trădători de patrie, care ar trebui executați”, în cazul în care România ar reintroduce pedeapsa cu moartea.

Mesajul celor de la AUR după postarea lui Alexandru Muraru de Ziua veteranilor de război

“Demisia, neavenitule!

Dornic să arate cât de recunoscător le este el veteranilor de război români, istoricul de mucava Alexandru Muraru (parlamentar PNL și membru al guvernului), a scris o postare “dedicată” acestora și ilustrată cu fotografia unui veteran al Armatei Roșii – sovietice.

Adică tocmai armata care a adus, cu tancurile ei, regimul comunist criminal în România. Să înțelegem așadar, domnule (sau tovarășe?) Muraru, că sunteți un admirator al Armatei Roșii? Că sunteți un nostalgic al comunismului? Sau că pur și simplu v-a fost lene să căutați o fotografie cu un veteran de război român, care a luptat pentru Țară în Crimeea, la Cotul Donului sau la Stalingrad, și apoi a cunoscut iadul lagărelor sovietice de prizonieri?”

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin