Dezbaterea în cazul revocării din funcția de Avocat al Poporului a lui Renate Weber s-a terminat cu un scandal imens în Parlament. Ludovic Orban i-a spus senatoarei Diana Șoșoacă că dezbaterile au fost deja finalizate, iar aceasta a răbufnit imediat, amitindu-i liderului PNL ce spune Constituția.

”Nu s-a finalizat că nu spuneți dumneavoastră în fața Constituției României. Există o Constituție și un regulament de care vă bateți joc, așa cum vă bateți joc și de Avocatul Poporului”, a spus Șoșoacă, țipând la Ludovic Orban.

Liderul PNL a încercat să atenueze situația, spunându-i senatoarei să finalizeze după 1 minut și jumătate, însă și aici, Diana Șoșoacă s-a aprins din nou. ”Finalizez după 3 minute. Așa e la noi”,  a spuse senatoarea, amintidu-i lui Orban despre episodul cu ”paharele de whiskey și trabucurile de la Guvern”.

”Încercați să fiți un pic respectuos, domnule Orban”, a continuat Șoșoacă.

În același timp, senatoarea a mai lansat și o serie de acuzații dure la adresa lui Ludovic Orban, în ceea ce privește gestionarea pandemiei de coronavirus. Totodată, ea a început să îi și facă o dedicație președintelui Camerei Deputaților.

”Vă rog să nu mai întrerupeți recitarea din Eminescu pentru că v-o dedic! Cum nu vii tu, Țepeș, doamne…”, a mai spus Șoșoacă, imediat microfonul acesteia fiind întrerupt.

Renate Weber a fost revocată din funcția de Avocat al Poporului

Amintim faptul că în cursul zilei de miercuri, Renate Weber a fost revocată din funcția de Avocat al Poporului. 247 de parlamentari au votat pentru demiterea acesteia, 32 împotrivă, iar unul nu a votat.

Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit astăzi pentru a dezbate proiectul de hotărâre privind revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului. Comisiile juridice ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au acordat raport de admitere, cu majoritate de voturi, solicitării PNL, USR PLUS şi UDMR pentru revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, Renate Weber.

În ceea ce privește cererea de revocare, partidele din coaliţia de guvernare susţin că, în calitate de Avocat al Poporului, Renate Weber a acţionat cu depăşirea competenţelor legale, având drept consecinţă nerespectarea legii de organizare şi funcţionare a instituţiei şi a Constituţiei.

Înainte de acordarea votului, preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Iulia Scântei, a prezentat raportul Comisiilor juridice în cazul revocării din funcția de Avocat al Poporului a lui Renate Weber.

”În urma dezbaterii cererii de revocare, membrii Comisiilor juridice au constatat că sunt îndeplinite condițiile legii pentru a supune plenului Parlamentului revocarea din funcție a doamnei Renate Weber, Avocat al Poporului. În ședința de astăzi, din 16 iunie, s-a hotărât cu majoritate de voturi a deputaților și senatorilor prezenți, să adopte raportul comun pentru revocarea doamnei Renate Weber, Avocat al Poporului”, a spus Iulia Scântei.