s-a nascut la New York. „Familia Borgia” este ultimul sau roman, scris inainte de a se stinge din viata, in 2001, roman la care a muncit mai bine de doua decenii.
Titlul cartii (mai concis in limba engleza: „The Family”) este menit sa atraga atentia cititorului asupra unor asemanari intre Familia Borgia si clanul Corleone. Puzo socotea ca celebra familie italiana din secolul al XV-lea este „prima familie mafiota”.
Cartea insa e scrisa pe structura clasica a romanelor istorice, cu cele trei faze, ascensiunea, apogeul si decaderea. Povestea incepe cu alegerea lui Rodrigo Borgia, in 1492 (anul primei debarcari a lui Cristofor Columb in Lumea Noua), ca papa si se sfarseste cu moartea fiului sau, Cesare.
Hotarat sa intemeieze o dinastie, noul papa il numeste pe Cesare cardinal si isi convinge fiica, Lucrezia, sa se culce cu acesta, act incestuos menit sa pastreze unitatea familiei.
Urmeaza descrierea luptei pentru putere, urzeli si jocuri politice, eliminarea fara mila a adversarilor, redarea crimelor si a dezbinarilor din interiorul acestei sAngeroase familii. Papa Alexandru al VI-lea este un personaj complex, dedat placerilor lumesti, animat in acelasi timp de misiunea Bisericii Catolice si de pasiunea pentru propriii sai copii, om politic siret si de asemenea vizionar, in incercarea sa de a uni toate orasele-state italiene.
Puzo, la fel ca si in Nasul, este un povestitor detasat, care-si priveste personajele cu o aparenta simpatie, oricAt de infam s-ar comporta ele.