Samsung este decis ca mobilele sale mai vechi să nu ajungă să fie uitate în niște sertare. Pentru că li se pot da utilizări alternative. De exemplu, transformarea vechiului Galaxy într-un dispozitiv inteligent pentru casă. Samsung face posibil acest lucru prin „Galaxy Upcycling at Home”.

Samsung S20 – oferte (eMAG)

Deoarece smartphone-urile continuă să ofere caracteristici chiar dacă software-ul lor a rămas în urmă, Samsung este hotărât căa proprietarii de Galaxy să nu îl arunce într-un sertar: prin programul Upcycling at Home, brand-ul coreean promovează noi utilizări pentru telefoanele care nu mai sunt folosite ca atare. De exemplu, cum ar fi să primești alerte mobile dacă există intruziuni în casă?

„Galaxy Upcycling at Home” transformă vechile telefoane mobile în dispozitive de smart-home

De obicei spunem că telefonul mobil este folosit pentru aproape orice, iar adevărul este că de obicei așa este: este suficient să ne gândim la o utilizare, astfel încât, cel puțin, telefonul să o faciliteze. Și, deoarece aceste dispozitive sunt încărcate cu componente și senzori, este posibil să le transformați prin intermediul software-ului pentru a se comporta ca un dispozitiv diferit. Aceasta este ceea ce intenționează Samsung datorită ecosistemului său SmartThings.

Samsung S20: oferte

Nu este prima reciclare a telefoanelor mobile Galaxy, deoarece Samsung a dezvăluit recent una dintre cele mai practice creații ale sale: transformarea telefoanelor neutilizate într-un scaner oftalmologic. Ideea din spatele tuturor acestor proiecte este de a reutiliza componentele electronice care sunt încă productive, în ciuda faptului că scopul pentru care a fost destinat a fost depășit.

Cu siguranță aveți un model vechi Samsung păstrat într-un sertar pentru că nu îi dați niciun fel de utilizare deoarece aveți un telefon mobil mai nou. Pentru a evita acest tip de neplăceri, marca coreeană a început cu inițiativa de a actualiza software-ul, astfel încât telefoanele să poată fi utilizate ca senzori pentru ecosistemul Internet of Things (IoT).

Cu aplicația SmartThings de pe un Samsung Galaxy acesta se poate transforma nu în unul, ci două dispozitive de smart home practice:

  1. Detector de sunet: Odată activată detectarea pe vechiul telefon, aplicația este responsabilă cu înregistrarea zgomotelor pentru a alerta de la distanță atunci când nivelul de sunet depășește nivelul stabilit. Este perfect pentru utilizarea unui mobil vechi ca monitor pentru bebeluși sau ca detector de intruși.
  2. Detector de lumină: A doua funcție introdusă recent de Galaxy Upcycling at Home este aceea de a transforma un mobil Samsung într-un detector de lumină. Datorită acestui fapt, este posibil să folosiți telefonul ca detector de intruși sau să înregistrați rutine care au legătură cu răsăritul soarelui; cum ar fi ridicarea jaluzelelor automate, de exemplu.

Aceste dispozitive pot distinge cu acuratețe zgomotele casnice prin inteligență artificială, astfel încât utilizatorii să ia decizia de a le înregistra, astfel încât în ​​viitor vor fi recunoscute sunete. Adică, lătratul unui câine, plânsul unui bebeluș sau un zgomot ar putea trimite notificări de alertă pe mobilul utilizatorului.

Nu numai că sunetele frecvente din casă pot fi recunoscute, deoarece această tehnologie va putea controla nivelul de luminozitate al unei camere și poate configura pornirea automată a luminilor sau a televizoarelor. Deși aceste acțiuni pot fi efectuate atunci când obiectele rulează continuu, actualizarea software-ului pe telefoanele mobile va îmbunătăți performanța bateriei.

Samsung S20 –ofertele zilei

Combinarea noilor funcții cu varietatea largă de utilizări pe care le are ecosistemul SmartThings face ca menținerea mobilului în sertar să fie total neproductivă. Totul prin intermediul aplicației SmartThings, software preinstalat pe marea majoritate a telefoanelor mobile ale mărcii și care poate fi descărcat de pe Google Play.

Samsung se asigură că opțiunea de a converti un telefon mobil Galaxy într-un dispozitiv de acasă este deja inclusă în toate Galaxy S, Galaxy Note și Galaxy Z comercializate din 2018 încoace. Programul Galaxy Upcycling at Home se va extinde la mai multe modele în lunile următoare. (P)