Potrivit  unui interviu pentru dcnews.ro, profesorul Adrian Streinu-Cercel a spus că pandemia de coronavirus ar putea dispărea în 6-8 săptămâni. Acesta a mai precizat că în ultima perioadă a văzut tot mai des sloganul ”haideți să izolăm virusul, nu să ne izolăm pe noi”.

”În ultima perioadă am văzut mesaje de genul: ”haideți să izolăm virusul, nu să ne izolăm pe noi!”. Absolut corect! Acest slogan este foarte bun. Dar pentru a face acest lucru, trebuie să avem grijă de noi.

Dacă nu avem grijă de noi, nu ne apără nimeni. Oricât de puternic ar fi statul, uitați-vă la SUA, degeaba! Sfatul meu este: haideți să ne protejăm pe noi înșine! Pentru a ne proteja pe noi înșine trebuie să purtăm mască tot timpul. Am ieșit din casă, am ieșit cu masca pe figură.

Masca trebuie să acopere și nasul, și gura! Banda metalică de deasupra trebuie amprentată pe conturul nasului și al obrajilor. Dacă este pusă de formă, lasă zone prin care aerul pătrunde și, o dată cu aerul care pătrunde, evident că poate pătrunde și virusul”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Acesta a mai spus că dacă măsurile de protecție ar fi respectate de către toți, Românii ar putea să izoleze circulația virusului în decurs de șase-opt săptămâni. Profesorul a subliniat că persoanele care nu doresc să poarte mască pot face ori ce doresc însă trebuie să își asume riscul îmbolnăvirii.