Mii de noi locuri de muncă ar putea fi create prin investiții în combustibil cu hidrogen pentru alimentarea vehiculelor și încălzirea locuințelor.

Guvernul britanic a dezvăluit o strategie pentru lansarea unei industrii a hidrogenului

Guvernul de la Londra a dezvăluit o strategie pentru lansarea unei industrii a hidrogenului, despre care spune că ar putea atrage investiții de miliarde de lire sterline, potrivit BBC. Secretarul pentru afaceri Kwasi Kwarteng, a declarat că combustibilul cu hidrogen este esențial pentru eforturile Marii Britanii de a atinge emisii nete zero și poate furniza în viitor o treime din energia țării.

Din cauza costului actual ridicat al producerii hidrogenului, în comparație cu combustibilii existenți, s-a propus acordarea de subvenții pentru a depăși decalajul. Guvernul a lansat o consultare cu privire la acest plan.

Londra intenționează să aibă o capacitate de producţie a hidrogenului de 5GW până în 2030. Se estimează că industria ar putea valora 900 milioane de lire sterline și ar putea sprijini crearea a peste 9.000 de locuri de muncă până la aceeași dată.

“Azi marcăm începutul revoluției hidrogenului”

“Azi marcăm începutul revoluției hidrogenului din Marea Britanie. Această sursă de energie curată, cultivată acasă, va fi esențială pentru a aborda schimbările climatice și pentru a atinge zero emisii”, a spus Kwarteng.

Germania anunța și ea anul trecut că vrea să devină liderul mondial al tehnologiilor hidrogenului.

Utilizarea hidrogenului gazos ca și combustibil nu generează poluare cu dioxid de carbon. Poate fi utilizat pentru alimentarea celulelor de combustibil – dispozitive care generează electricitate printr-o reacție electrochimică – utilizate într-o turbină pentru electricitate sau arse într-un cazan și în motorul vehiculului.

Este un combustibil versatil care poate fi folosit de autoturisme, camioane și trenuri, pentru a ne încălzi casele și a genera puterea necesară proceselor industriale, cum ar fi producția de oțel.

Sursa foto: Dreamstime