O vulcanizare din Drobeta Turnu-Severin a fost cuprinsă marţi seară de un incendiu, populaţia fiind avertizată prin RO-ALERT având în vedere degajările mari de fum, informează IGSU.

Potrivit sursei citate, pentru localizarea şi stingerea flăcărilor, la faţa locului intervin patru maşini de stingere. Totodată, în zonă au fost trimise două ambulanţe SMURD, un modul de descarcerare şi o ambulanţă a serviciului judeţean de ambulanţă.

Din cauza degajărilor mari de fum, pentru protecţia populaţiei aflate în proximitate a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT.

Incendiul a fost stins de către pompieri.

Telefoanele care nu pot primi mesaje RO-ALERT, vor fi interzise

Potrivit uneoi ordonanțe de urgență apărute anul trecut, din 27 iunie 2020, telefoanele incompatibile cu RO-ALERT nu vor mai putea fi vândute.

Este vorba de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 46/2019 privind operarea Sistemului de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

Se pare că una dintre obligațiile prevăzute de acest document se referă la telefoanele mobile vândute de comercianți. Aceștia vor trebui să vândă, de la data amintită mai sus, numai telefoane mobile care pot recepționa mesajele de urgență ale sistemului RO-ALERT.

Din fericire, până în acest moment, magazinele pot să vândă aparatele pe care le au în stoc sau pe care le-au contractat deja, totuși acest lucru va fi interzis odată ce va intra în vigoare interdicția.

„Telefoanele mobile care nu au activată posibilitatea recepționării mesajelor RO-ALERT în toate rețelele publice mobile de comunicații electronice nu pot fi comercializate pe teritoriul României”, se arată în ordonanță.

În cazul în care nu vor respecta regulile impuse de autorități, comercianții vor risca amenzi cu sume cuprinse între 35.000 și 75.000 de lei. Totodată, dacă interdicția nu va fi respectată de mai multe ori, amenzile vor fi cuprinse între 50.000 și 100.000 de lei.