Infanteria navală din Rusia are un rol similar cu cel al Corpului de Infanterie Marină al SUA (USMC). Ca forță amfibie a Marinei ruse, aceasta este specializată în operațiuni de asalt de la navă la țărm și poate face față oricărei amenințări în timpul unei debarcări pe plajă, potrivit publicației NationalInterest.

Pușcașii marini din Rusia au participat luna aceasta la exerciții pe terenul de antrenament Khmelevka, din regiunea Kaliningrad. Ca parte a unui antrenament planificat, Marina Flotei Baltice a fost echipată cu lansatoare de grenade și alte arme pentru a distruge vehiculele blindate și pozițiile fortificate ale unui inamic aflat pe coastă.

În prezent, Kaliningradul este baza Flotei Rusiei din Marea Baltică, iar avioane militare ruse şi ale NATO se interceptează deseori în spaţiul aerian internaţional deasupra Mării Baltice.

În timpul antrenamentelor, echipe specializate de lansatoare de grenade au fost angajate alături de unități de atac aerian. Marinarii militari ruși au distrus o formațiune armată simulată, pregătind un cap de pod pentru aterizarea atacului pe mare.

Pușcașii marini ar fi organizat o ambuscadă

În plus, pușcașii marini ar fi organizat o ambuscadă pe traseul unei forțe militare teoretice, unde transportatorii de blindate ai inamicului au fost eliminați de echipele speciale. Pușcașii marini au fost echipați cu lansatoare de rachete antitanc RPG-7 și lansatoare de grenade automate AGS-17.

Introdus în 1971, lansatorul de rachete RPG-7 are o precizie de 150 de metri. De-a lungul Războiului Rece, RPG-7 a fost folosit de armata sovietică, dar și de statele Pactului de la Varșovia.

AGS-17 este o altă armă din epoca sovietică. Este un lansator automat de grenade care a intrat pentru prima dată în serviciu în 1970. A fost dezvoltat ca o armă de susținere a infanteriei grele, proiectată să funcționeze de pe un trepied sau montată pe o instalație sau vehicul.

În timpul exercițiilor cu foc viu, echipele de lansatoare de grenade au participat cu succes la peste treizeci de misiuni și au lovit un total de aproximativ 200 de ținte.

Ministerul rus al Apărării a precizat că antrenamentele echipelor de lansatoare de grenade ale Marinei vor continua în regiunea Kaliningrad până la sfârșitul lunii.