În cele 21 de secţii au votat 39.000 de alegători, a precizat vicepreşedintele Comisiei, Leonid Ivlev, citat de Interfax.

După închiderea urnelor, pe internet au fost postate numeroase mărturii privind producerea de fraude, multe din ele însoţite şi de înregistrări video.

"Am vizionat 26 de clipuri postate pe YouTube", a precizat şeful Comisiei Electorale, lăsând să se înţeleagă că unele dintre acestea ar fi fost trucate.

Organizaţia neguvernamentală rusă Golos, care monitorizează fraudele electorale, a calificat drept "absurd" ca această comisie să-şi dea cu părerea despre rezultatul scrutinului, când tocmai ea "a dat ordinul ca (rezultatul) să fie falsificat".

"Trebuie schimbată componenţa comisiei şi liderii ei, altfel nu se va schimba nimic", a declarat pentru France Presse preşedinta Golos, Lilia Şibanova.

Săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt al premierului rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat că fraudele nu se referă decât la un număr minim de buletine şi nu pot "în niciun caz" să pună sub semnul întrebării rezultatul legislativelor.
Opoziţia, care denunţă fraude masive şi cere anularea scrutinului, a organizat la 10 decembrie manifestaţii fără precedent în ţară de la venirea la putere a lui Vladimir Putin, în 2000. La Moscova, între 50.000 şi 80.000 de persoane au luat parte la manifestaţii, iar o alta este prevăzută pentru sâmbătă.
SURSA: Agerpres