În cazul unui conflict armat, Rusia va distruge o parte importantă a unităților militare ale Ucrainei în mai puțin de o oră, spune profesorul Colegiului Regal din Londra, Robert Lee, care este și veteran al Corpului de Pușcași Marini ai Statelor Unite, relatează The New York Times. 

„Rușii pot distruge trupele ucrainene din est foarte repede, în primele 30-40 de minute”, a spus profesorul Lee.

Potrivit publicației The New York Times, unii oficiali de la Kiev sunt de aceeași părere.

Șefului Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, Kiril Budanov, spune că este practic nerealist să te opui Rusiei în cazul unui conflict pe scară largă fără sprijin din partea țărilor occidentale. Generalul este convins că soldații ucraineni vor fi scoși foarte repede din linie, iar conducerea militară nu va putea coordona apărarea.

Potrivit generalului, comandanții din prima linie vor trebui să lupte de unii singuri, dar fără ajutorul unităților de rezervă „nicio armată din lume nu poate supraviețui”.

În ultima perioadă, Kievul și statele occidentale vorbesc tot mai des despre „agresiunea Rusiei”, spun specialiștii.

Moscova a negat în repetate rânduri aceste acuzații și le-a explicat prin dorința NATO de a plasa mai multe echipamente militare în apropierea granițelor ruse, precum și de a face lobby pentru propriile interese. Kremlinul a menționat că Rusia mută trupe pe teritoriul său și la propria discreție.

Pericol uriaș pentru România!

Dacă trupele ruse intră în Ucraina, ele nu se vor opri. Acesta este avertismentul uriaș trannsmis de un deputat ucrainean. El a spus că, în cazul unei invazii a Rusiei, țara noastră ar putea avea de suferit, cu siguranță

Oleh Dunda, membru al Parlamentului ucrainean din partea partidului Slujitorul Poporului, creat de președintele Volodimir Zelenski, a vorbit despre posibila invazie a Rusiei în Ucraina. Oleh Dunda, 41 de ani, e parlamentar din partea partidului Slujitorul Poporului, cel creat de președintele Zelenski înainte de alegerile din 2019.

Acesta a susținut că Rusia își testează constant oponenții, vecinii, le testează atenția și răspunsul la acțiunile agresive.

Dacă Rusia observă că adversarul rezistă, agresiunea se încheie
„Dacă liderii Rusiei observă că adversarul rezistă, acțiunile se încheie. Însă dacă oponentul își arată slăbiciunile și inabilitatea de a rezista, Federația Rusă face mereu pasul următor, adică agresiunea militară”, a arătat acesta.

El a susținut că Ucraina este gata să își apere granițele și să răspundă aspru la agresiune.

„Singurul lucru pe care îl putem face în fața unui posibil atac, și ar fi singurul pas corect, e să ne arătăm capacitatea de luptă și cea militară. Dar asta n-ar fi de ajuns fără sprijinul Occidentului și al NATO. În situația asta, trebuie să arătăm ca un front unit, pentru că este un pericol comun”, a precizat deputatul ucrainean, pentru Libertatea.