Ucraina a aruncat în aer o linie de cale ferată din Siberia

Ucraina lovește Rusia în mod decisiv. Agenți ai Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) au produs o explozie pe o linie de cale ferată din Siberia. Aceasta este extrem de importantă, fiind utilizată de Rusia pentru achiziționarea de arme din China și Coreea de Nord.

Informațiile au fost furnizate de surse ucrainene, citate de Reuters.

Sursa, care a dorit să își păstreze anonimatul, a afirmat că, miercuri seară, au fost detonate patru încărcături cu explozibil. Explozia a avut loc în timp ce un tren de marfă trecea prin tunelul Severomuiski din regiunea Buriatia, apropiată de granița cu Mongolia.

Un atac de acest gen, la o distanță de peste 4.000 de kilometri de Ucraina, reprezintă o altă lovitură semnificativă din partea Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU). În plus, ea poate fi considerată și o demonstrație a capacității Serviciului de a desfășura operațiuni în orice zonă a Rusiei.

Reuters nu a putut verifica independent aceste informații. Jurnaliștii nu au putut confirma nici dacă linia de cale ferată este cu adevărat utilizată pentru livrări militare. Surse din Rusia anunță că un tren a luat foc în zona respectivă, dar nu au menționat nimic despre explozibili.

Comitetul de Investigații al Federației Ruse a emis un comunicat în care a menționat că, miercuri seara, un tren încărcat cu combustibil a fost cuprins de flăcări într-un tunel. Autoritățile au subliniat că nu au fost înregistrate victime. În plus, ei spun că anchetă preliminară a fost demarată pentru a identifica cauza incidentului.

Căile Ferate Ruse au informat că trenurile care utilizează tunelul au fost redirecționate și că circulația nu a fost afectată.

tunel rusia
SURSA FOTO: X

Ucraina va folosi rachete cu rază lungă de acţiune

Recent, pe 29 noiembrie, președintele Ucrainei a făcut acest anunț în cadrul discursului video pe care îl transmite în fiecare seară. Potrivit informațiilor furnizate de Zelenski, totul s-a decis într-o ședință specială a Consiliului Național de Securitate.

„Trebuie să existe o activitate relevantă completă în comunităţi. Totul este absolut detaliat – ţara noastră va avea cu siguranţă suficiente mine şi beton. Avem nevoie de mai multă viteză şi eficienţă, iar toţi cei responsabili de acest lucru au sarcini clare”, a declarat Volodimir Zelenski.

Totodată, președintele a menționat că s-a efectuat o analiză crucială a atacurilor recente împotriva Ucrainei. Rezultatele acestei analize indică faptul că Moscova a utilizat în principal rachete, dar și drone în operațiunile sale.

„Am analizat tacticile apărării noastre aeriene. Există o nevoie clară de a dezvolta şi de a ne consolida grupurile noastre de tragere mobile, precum şi toate sistemele cele mai eficiente de apărare aeriană”, a mai spus preşedintele ucrainean, conform informațiilor publicate de președinția ucraineană.