Premierul Victor Ponta declara luni, după întâlnirea cu reprezentanţii FMI, că preşedintele Băsescu va semna memorandumul cu FMI, câtă vreme în textul scrisorii de intenţie nu este prevăzută acciza de 7 eurocenţi pe litru la carburanţi, cu care şeful statului nu este de acord.

"În primele lui de la aplicare vom avea cu siguranţă o scădere a consumului de motorină şi benzină, însă nu putem anticipa cu cât", a mai spus acesta.

'Eu cred că, până la urmă, preşedintele, dincolo de jocul politic, politicianist şi electoral, va înţelege că interesul României este să aibă un acord funcţional, atât cu Comisia Europeană, cât şi cu Fondul Monetar Internaţional', spunea atunci prim-ministrul, precizând că preşedintele ar fi oferit garanţii privind semnarea memorandumului reprezentanţilor FMI.

Victor Ponta a adăugat că acciza pe carburant – benzină şi motorină – se va aplica de la 1 aprilie.

O misiune a Fondului Monetar Internaţional la Bucureşti a început pe 21 ianuarie şi se va încheia pe 5 februarie, reprezentanţii FMI purtând discuţii cu oficialii români despre prima şi a doua evaluare a acordului preventiv, care a fost aprobat în 27 septembrie 2013.

Te-ar putea interesa și: