O nouă emisiune de titluri de stat Tezaur va fi lansată de Ministerul Finanțelor

Din acest moment, cetățenii români pot investi în titluri de stat TEZAUR, începând cu data de luni. Aceste titluri de stat au maturități de 1 și 3 ani, oferind dobânzi anuale de 6% și, respectiv, 6,85%. Anunțul a fost făcut de către Ministerul Finanțelor.

Titlurile de stat sunt emise la o valoare nominală de 1 leu și sunt în formă dematerializată. Ele pot fi achiziționate în următoarele moduri:

    • Online, în intervalul 13 mai 2024 – 6 iunie 2024, exclusiv de către persoanele fizice înregistrate în SPV pentru titlurile lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Operațiunile online includ deschiderea unui cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscrierea la titluri de stat TEZAUR și transferul sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele acestuia.
    • În perioada 13 mai 2024 – 7 iunie 2024, direct de la sediul unităților Trezoreriei Statului;
    • În mediul urban, în intervalul 13 mai 2024 – 6 iunie 2024, și în mediul rural, între 13 mai 2024 – 5 iunie 2024, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

„Titlurile de stat Tezaur sunt instrumente financiare gândite special pentru economisire. Ele sunt disponibile aproape permanent, au o dobândã competitivã şi neimpozabilã, garantatã de stat şi sunt foarte uşor de achiziţionat, în oficiile poştale sau în sediile Trezoreriei din toatã ţara.

marcel bolos
SURSA FOTO: Facebook, Marcel Boloș

Oferã siguranţã şi venituri regulate celor care vor sã facã economiile sã producã suplimentar, în timp ce furnizeazã Guvernului resursele necesare pentru a-şi îndeplini obiectivele financiare. Tocmai de aceea Tezaur rãmâne un pilon al stabilitãţii economice, fiind una dintre cele mai importante opţiuni de pe piaţã”, a transmis ministrul Finanţelor Marcel Boloş.

Există un ghid disponibil AICI pentru cei care doresc să economisească prin intermediul Programului Tezaur.

Dobânda este anuală și se plătește la termenele prevăzute în prospectul de emisiune

Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și pot fi răscumpărate în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea să anuleze subscrierile deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Eligibile sunt persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investiții în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice. Prospectul de emisiune și orice modificări ulterioare ale acestuia sunt publicate în secțiunea Datorie Publică de pe site-ul www.posta-romana.ro.