Proiectul de hotărâre aflat pe lista ședinței de Guvern are în plan transmiterea în administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii a unei părți dintr-un imobil aflat în domeniul public al statului și în administrarea Agenţiei Domeniilor Statului din subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în vederea realizării de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. a obiectivului de investiţii „Drum expres Craiova-Pitești și legăturile cu drumurile existente”.

Un nou drum expres în România

În acest sens, Guvernul a adoptat următoarea hotărâre.  „Se aprobă transmiterea în administrare a unei părţi, în suprafaţă totală de 14.788 mp, dintr-un imobil, aflat în domeniul public al statului și în administrarea Agenţiei Domeniilor Statului din subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în vederea realizării de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. a obiectivului de investiţii „Drum expres Craiova-Pitești și legăturile cu drumurile existente”, tronsonul 2.”, se artă în hotărâre.

Potrivit proiectului, partea din imobil transmisă nu poate primi altă destinaţie. Predarea-preluarea părţii din imobilul prevăzut la art. 1 se face pe bază de protocol încheiat între părţile interesate, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Ministerul Transporturilor și Infrastructurii îşi vor actualiza în mod corespunzător datele din evidenţa cantitativ-valorică şi împreună cu Ministerul Finanţelor, vor opera modificările corespunzătoare în Anexele nr. 3 și 16 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1020 şi 1020 bis din data de 21 decembrie 2006, cu
modificările şi completările ulterioare.

Proiectul poate fi consultat aici.

Pe lângă acesta, în ședința de mâine, Guvernul va discuta și alte proiecte și memorandumuri. De exemplu, proiectul de hotărâre pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr.1031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, precum şi unele măsuri organizatorice privind procesul de vaccinare. Acesta din urmă poate fi consultat aici.

Sursa foto: INQUAM Photos, Virgil Simonescu