România mai are doar un județ în scenariul verde – Covasna, conform datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

Covasna este încă în scenariul verde

În Covasna, rata de infectare este de 1,95 la mia de locuitori, în timp ce în județul Gorj a ajuns la 2,93, iar în Harghita este de 2,07.

Ilfov, rata cea mai mare de infectare

Rată cea mai mare de infectare este în județul Ilfov, și anume 12,62, după care urmează Capitala cu 12,24 la mia de locuitori.

La nivel național, rata de infectare este de 6,59 la mia de locuitori.

Cseke Attila: „Nu vreau să spun că este apocalipsă (…) dar suntem într-o criză majoră”

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, a anunțat că astăzi se deschid încă două spitale în Capitală pentru primirea pacienților COVID-19. Ministrul spune că suntem într-o criză majoră în acest moment.

„Nu vreau să spun că este apocalipsă, că nu este, dar suntem într-o criză majoră în care toţi trebuie să înţelegem că avem o anumită răspundere pe această temă şi să ne protejăm”, a declarat Cseke Attila, joi seară, la o televiziune de știri.

Alte două spitale se deschid pentru pacienţii Covid

Ministrul interimar al Sănătății a anunțat că de vineri se deschid Spitalul Sfântul Ştefan şi Spitalul Witting din Capitală.

„Se avizează Spitalul Sfântul Ştefan cu structură pentru paturi COVID şi am avut o discuţie cu domnul ministru Vîlceanu, care este şi interimar la Transporturi, pentru că spitalul Witting este al Ministerului Transporturilor, pentru a demara şi acolo şi a lua viză şi de a avea paturi COVID la acest spital”, a  anunțat Cseke Attila.

Revin restricțiile în București! Intră în vigoare de vineri, 8 octombrie

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă transmite că masca de protecție a devenit obligatorie în toate spaţiile publice unde este aglomerat. Decizia reintroducerii măștii de protecție a fost luată în cadrul ședinței extraordinare de joi seara.

”Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit, joi seară, în şedinţă extraordinară, prin utilizarea mijloacelor de comunicare electronice, constată că la nivelul Municipiului Bucureşti rata de incidenţă cumulată la 14 zile, în data de 07.10.2021, ora 10.03 este de 11,49/1000 de locuitori fapt pentru care, începând cu data de 08.10.2021 ora 00:00 se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice închise şi deschise”, a transmis, joi seară, Prefectura Bucureşti.