Conceptul de home restaurant este foarte popular în străinătate și a fost foarte bine primit de către oameni. Ideea acestui tip de restaurant a plecat inițial din Cuba, cănd Fidel Castro a interzis afacerile private, iar restaurantele au fost închise. În momentul acela unii patroni de restaurante au început să-și cheme clienții acasă ca să poată să-i servească cu mâncare. Ideea a luat amploare rapid când oamenii au văzut că își pot valorifica locuințele și își pot și exercita pasiunea pentru gătit.

La fel a făcut și Tokes Erika care a decis să-și deschidă propriul home restaurant în urma unor călătorii în străinătate pe care l-a numit Erika Home Restaurant. În acest home restaurant se află și o cameră magică, laboratorul de praline. Magia care se face în această cameră se datorează mâinilor înzestrate ale Erikai. Aceasta a terminat Academia de Ciocolată în Ungaria și un curs de prăjituri franțuzești. Produsul finit care iese din laborator este inedit.

Secretul pralinelor

Proprietara folosește doar ingrediente de cea mai bună calitate, dar secretul spune ea este untul folosit, care nu are nici măcar o picătură de apă și dă pralinelor o textură perfectă. Inclusiv ciocolata folosită este una de cea mai bună calitate care are o concentrație de 70% cacao și 30% unt de cacao. Din spusele ei datorită ingredientului secret, doua praline sunt deajuns și sunt echivalentul unei tăvi cumpărate din comerț. Deasemenea laboratorul este în pernanență plin de copii care vor să vadă sau să experimenteze cum se face mult iubita ciocolată.

Cât despre home restaurant, acesta are o capacitate de aproximativ 20 de persoane care pot veni să se simtă ca acasă. În acest tip de restaurant clienții pot inclusiv să gatească. Meniul diferă de la zi la zi și este bazat pe rețetele știute de proprietară. Erika a organizat inclusiv workshop-uri dedicate pentru mămici și copiii lor. Activitatea s-a desfășurat în incinta restaurantului și a constat în prepararea de creme pentru sandwich-uri. Bineînțeles că a existat și un câștigător, acesta fiind echipa care a preparat crema de ouă.

Adaugarea în program a serilor tematice

Un proiect viitor pe care proprietara îl va implementa este includerea în program a serilor tematice. Pentru început aceasta vrea să organizeze o seară tematică care să includă și un home teatru. Pe parcursul piesei clienții pot servi gustări, iar la finalul spectacolului să fie organizată o masă festivă. Fiind un restaurant unde ai prefera să vii cu familia, locația dispune inclusiv de un loc de joacă pentru copii, unde pot avea diverse activități, precum coloratul sau asamblarea de puzzel-uri.

Designul interior

Locația este gândită în cele mai mici detalii și este amenajată integral de proprietară, care a terminat și o școală de design interior. Acest lucru a ajutat-o foarte mult în creerea unui spațiu în care oamenii să se simtă în largul lor și relaxați. Erika și-a dat silința, iar rezultatul a fost unul pe măsură, totul fiind făcut cu bun gust. Însă restaurantul nu este singura ocupație pe care aceasta o are. Ea lucrează alte 4h pe zi ca și contabil și reușește cumva să îmbine perfect afacerea care s-a născut din pasiune cu job-ul de zi cu zi.