Prezent la conferinţa dedicată împlinirii a 20 de la aderarea Cehiei la NATO, generalul a declarat că Alianța va fi nevoită să facă față amenințărilor venite din partea Rusiei și Chinei.

Ben susține că țara noastră ar putea fi următoarea țintă a Rusiei, după Ucraina.

Generalul a declarat că Rusia va profita de orice semn de slăbiciune din partea NATO şi se va folosi de orice „fisură” din Alianţă. Acesta susține că întărirea forţelor NATO în regiunea Mării negre este un aspect foarte important.

„Aici Rusia este cea mai agresivă. Dacă Occidentul nu face nimic în ceea ce priveşte anexarea Crimeei, e foarte posibil ca apoi ruşii să ocupe Odessa şi poate chiar şi România”.

Hodges spune că aliaţii joacă un rol de bază în NATO şi a cerut Germaniei să aloce mai mult pentru apărare. Generalul a criticat însă şi ritmul lent în care se construieşte infrastructura în Europa.

În opinia lui Hodges, un război între Statele Unite şi China ar putea izbucni în următorii 10 ani. În acest caz, a spus el, eforturile americane se vor concentra în Pacific, astfel că Europa va trebui să fie capabilă să se apere singură.