România intră în lockdown? Raed Arafat a spus ce se va întâmpla

Raed Arafat a vorbit despre evoluția pandemiei în România. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, susține că ne confruntăm cu riscul răspândirii mai rapide din cauza noii tulpini care devine predominantă peste tot.

În ceea ce privește situația din sistemul sanitar, Raed arafat susține că sistemul devine din nou aglomerat odată cu noul număr de îmbolnăviri.

”Trebuie să se înţeleagă peste tot (…) în mâna noastră stă dacă continuăm să creştem incidenţa şi să trebuiască să luăm măsuri de limitare a circulaţiei (…) De noi depinde acest lcuru. Ne confruntăm cu riscul răspândirii mai rapide din cauza noii tulpini care devine din ce în ce predominantă peste tot şi un sistem sanitar care oricum este aglomerat în acest moment”, a afirmat Arafat la Digi24.

Şeful DSU consideră că ”depinde de noi unde vom ajunge şi dacă vom ajunge să mai luăm măsuri de carantinare”.

Când intră România în lockdown

Totodată, el a mai subliniat faptul că, acesta este motivul pentru care toate localităţile ţării sunt monitorizate şi unde se impun măsuri locale sau zonale de carantină acestea vor fi luate. Șeful DSU a mai preizat că în cazul în care măsurile zonale nu vor fi impuse corect, am putea ajunge la măsuri mai drastice pe plan naţional, adică la un lockdown.

”Dacă contiună creşterea (…) acolo unde trebuie măsuri locale, zonale, acestea se vor lua. Dacă nu le luăm vm ajunge să luăm măsuri naţionale mult mai drastice şi asta încercăm să evităm. (…) La acest moment nu există în faţa noastră, pe masă pusă nicio discuţie despre lockdown total (…) Încercăm tot posibilul să nu ajungem acolo”, a mai declarat Raed Arafat.

De menționat este faptul că începând cu noaptea de duminică, municipiul Timişoara va intra în carantină, după ce rata de infectare a depăşit 7 la mie. În acest context, Raed Arafat a precizat că următorul mare municipiu are o incidenţă mai mică cu 2 procente.

Sursa foto: INQUAM Photos, Virgil Simonescu