Într-o perioadă în care numărul cazurilor de coronavirus este în continuă creștere iar Capitala riscă să intre în carantină din cauza ratei de incidență ridicată, mai mulți bucureșteni au decis să iasă în Piața Universității pentru a protesta cu privire la măsurile sanitare impuse de către autorități.

Protestatarii nu sunt de acord cu purtarea măștii de protecție și cer renunțarea la măsurile luate în ultima perioadă. Mai mult decât atât, protestatarii cer libertate și respectarea drepturilor omului, reclamând o dictatură medicală.

Cei care protesteasă în Piața Universității sunt însoțiți de copii iar măsurile împotriva coronavirusului precum purtarea măștii sau distanțarea socială sunt complet ignorate.

Prima reacție a lui Ludovic Orban cu privire la acest protest

„Ați văzut că noi ne-am ferit să avem intervenții. Asta mi se pare o temă absurdă, să demonstrezi împotriva măștii. Mi se pare ceva…în condițiile în care este demonstrat științific de toți specialiștii că masca este un mijloc de protecție.

E un protest împotriva sănătății publice, inclusiv un protest al propriei sănătăți. Mi se pare un gest lipsit de noimă. (…) Legea va fi aplicată”, a spus Ludovic Orban, care a fost într-o vizită la DSP București.

Autoritățile fac apel la români să respecte regulile

De la începutul pandemiei de coronavirus autoritățile fac apel după apel pentru ca românii să respecte măsurile de protecție. Ultimul apel a fost făcut chiar de către președintele Klaus Iohannis, cel care a susținut miercuri o conferință de presă de la Palatul Cotroceni.

Acesta a spus că cifrele sunt extrem de îngrijorătoare și că numărul celor care au pierdut lupta cu viața și a celor din secțiile de terapie intensivă este un puternic semnal de alarmă.

„Sunt cifre extrem de îngrijorătoare. Și la număr de decese, și la terapie intensivă. E un puternic semnal de alarmă. Avem responsabilitatea să ținem cont. Din păcate, e un număr tot mai mare de decese.

Cu cât introducem restricțiile mai repede și le respectăm, cu atât scăpăm mai repede. E o mare presiune. Medicii au făcut eforturi uriașe. Măsurile de restricție sunt inevitabile.  Urmează luni extrem de importante. E o luptă în care avem cu toții o mare responsabilitate.

Oricât ne-am dori, situația nu ne permite reîntoarcerea la normalitate. Cu cât crește numărul de bolnavi și de decese ne îndepărtăm de acest moment. Suntem într-un punct critic. Avem de făcut o alegere fundamentală.

Vrem să mergem pe un drum care duce la o explozie de cazuri? E un drum la care ne așteaptă multă suferință și pierderi. Putem avea viață ocială dacă respectăm regulile”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Cazurile de coronavirus au crescut sâmbătă, 10 octombrie

Ultima informare din partea Grupului de Comunicare Strategică arată că nu stăm deloc bine. De ieri până azi au fost înregistrate  3.517 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Capitala continuă să fie cea mai afectată zonă a României cu 564 noi cazuri de coronavirus într-o singură zi.