REACŢIA PREŞEDINŢIEI ROMÂNIEI LA CEA MAI EXPLOZIVĂ TELEGRAMĂ WIKILEAKS

Preşedinţia României a reacţionat, cu câteva minute în urmă, la telegrama Wikileaks publicată de gândul potrivit căreia, în 2008, Traian Băsescu îşi exprima, în faţa unor oficiali americani, temerile privind un conflict militar România-Rusia în Transnistria, după modelul aplicat de ruşi în războiul din Georgia, scrie gandul.info.

REVINE TUI. O VESTE BUNĂ PENTRU NOI SAU NEMŢI?

Ministerul Turismului speră că prezenţa grupului TUI în România va aduce mai mulţi turişti străini. Compania se concentrează însă pe trimiterea românilor în alte ţări. „România nu este o destinaţie de vacanţă pe harta nemţilor“, a declarat ieri Klaus Pumpel, CEO al TUI Austria.  În 2006, doi mari touroperatori din Europa părăseau piaţa românească, şi asta nu fără acuze şi nemulţumiri. Sezonul estival prea scurt, serviciile slabe ale hotelierilor şi ale restaurantelor, unităţile de cazare vechi, predominant de 2-3 stele, şi preţurile prea ridicate erau doar câteva dintre problemele semnalate de compania Thomas Cook şi de grupul TUI, ambele din Germania, scrie adevarul.ro.

FIRMELE, OBLIGATE SĂ ANGAJEZE PERSOANE CU DIZABILITĂŢI

Companiile cu mai mult de 50 de angajaţi trebuie să încadreze 4% din salariaţi din rândurile persoanelor cu diverse invalidităţi. Firmele mari care nu angajează în proporţie de 4% persoane cu handicap vor plăti la stat echivalentul salariilor minime pe care le-ar plăti dacă ar avea astfel de angajaţi. Noua legislaţie a muncii impune firmelor mari, cu peste 50 de angajaţi, o normă destul de controversată, dar pe care liderii patronatelor o apreciază ca fiind binevenită: obligaţia de a angaja 4% persoane cu dizabilităţi. Mai exact, din 50 de salariaţi, 2 trebuie să provină din rândurile celor cu diverse invalidităţi, la 100 de salariaţi trebuie să fie 4 cu dizabilităţi şi aşa mai departe. Ca sancţiune pentru angajatorii care nu respectă această normă a fost stabilită un fel de taxă – echivalentul salariului minim brut pe ţară înmulţit cu numărul de posturi astfel neocupate, scrie adevarul.ro