Revelionul, anulat din cauza COVID! Nu se mai serbează Anul Nou deloc în cele mai mari orașe. Autoritățile au decis să anuleze spectacolele care marcau trecerea între ani. Decizia are legătură cu teama generată de răspândirea variantei Omicron. În multe state UE s-au impus restricții dure, chiar și de sărbători. Printre orașele care anulează spectacolele de revelion se numără Atena, Paris și Roma.

În schimb, în alte orașe vor continua să le organizeze. E vorba de Dubai, Las Vegas și Sydney.

De frica acestei noi variante a virusului SARS-CoV-2, mai multe țări au pus în aplicare restricții dure, chiar și de sărbători. Astfel, în mai multe orașe din întreaga lume, care în trecut se remarcau cu spectacolele din noaptea dintre ani, aceste evenimente nu vor mai avea loc.

Cele mai mari orașe care anulează evenimentele de revelion sunt: Atena; Berlin; Edinburgh; Londra; New Delhi; Paris și Roma

În același timp, mai multe orașe mari, celebre pentru aceste spectacole, vor continua să le organizeze. Orașele care organizează spectacole de revelion sunt: Bangkok; Cape Town; Dubai; Las Vegas; Rio de Janeiro; Sydney și Taipei.

În Italia s-au luat măsuri dure de Anul Nou

Italia este una din ultimele țări care a anunțat anularea evenimentelor. COVID a lovit, din nou, cu putere în această țară, motiv pentru care autoritățile au decis să ia măsuri în consecință. Una dintre cele mai dure hotărâri este legată chiar de noaptea de Anul Nou. Asta pentru că s-au interzis total festivităţilor publice de Anul Nou.

Informații cheie despre restricțiile impuse tuturor italienilor au fost oferite de ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza. Oficialul a arătat că purtarea măştilor va fi din nou obligatorie în aer liber. El a cerut populației să folosească măştile Ffp2, mai protectoare, în transportul public şi în locurile publice, cum ar fi teatrele, cinematografele şi la evenimentele sportive.

O altă măsură dură vizează că evenimentele și concertele în aer liber vor fi interzise până la 31 ianuarie. Discotecile şi cluburile de dans vor fi nevoite să se închidă până la această dată, într-un efort de a preveni socializarea în masă în perioada sărbătorilor.