Situație incredibilă pentru bărbatul din Suceava care a venit cu test COVID pozitiv de la Londra. Acestaa ajuns pe aeroportul din Suceava, venind de la Londra. El avea un test PCR pozitiv pentru COVID. Bărbatul nu are dosar penal. Acest lucru se va petrece doar în cazul în care se demonstrează că suceveanul era cu adevărat infectat şi a îmbolnăvit alte persoane din avion sau aeroport. Anunțul a fost făcut de comisarul şef Fabian Bădilă, şeful Centrului de Informare şi Relaţii Publice de la Poliţia de Frontieră.

Înainte de a fi izolat, angajaţii Serviciului de Ambulanţă i-au făcut bărbatului un test rapid care a ieşit negativ. Ulterior i-au recoltat probe pentru un nou test PCR, în funcţie de rezultatul căruia autorităţile vor lua noi decizii.

Suceveanul, în vârstă de 47 de ani, a venit cu avionul de la Londra la Suceava şi a fost depistat infectat cu SARS-CoV-2 de personalul DSP Suceava care făcea triajul epidemiologic al călătorilor.

A încercat să evite trecerea prin triajul epidemiologic

Bărbatul a încercat să evite trecerea prin triajul epidemiologic. El nu a reuşit acest lucru, iar la solicitarea angajaţilor DSP Suceava a prezentat dovada de vaccinare. Acesta a arătat şi testul RT-PCR efectuat înainte de îmbarcare, teste care era pozitiv.

Angajaţii DSP Suceava de la triajul epidemiologic al aeroportului au luat imediat măsura izolării persoanei, au solicitat serviciul de ambulanţă pentru a recolta de urgenţă proba pentru un test PCR şi, de asemenea, trimiterea pentru secvenţiere genomică.

Totodată, s-a luat măsura identificării persoanelor care au călătorit în imediata apropiere a persoanei infectate cu ajutorul serviciului de îmbarcare al aeroportului, respectiv 30 călători.

În cel mai scurt timp aceştia au fost contactaţi telefonic, în cadrul anchetei epidemiologice pe care DSP Suceava a declanşat-o în acest caz, conform procedurilor legale.

“Direcţia de Sănătate Publică Suceava atenţionează cetăţenii care sosesc indiferent pe ce cale, rutieră sau aeriană, în România, să respecte întocmai legislaţia în vigoare, privind condiţiile de călătorie în perioada pandemiei de COVID-19, să nu încerce să eludeze sau să încalce regulile sanitare stabilite, pentru a nu pune în pericol viaţa şi sănătatea persoanelor cu care călătoresc sau care îi aşteaptă cu drag acasă”, a transmis directorul DSP Suceava.