Aproximativ 73% dintre călătorii americani recunosc că își iau articolele de toaletă de la hotel după ce pleacă. Poate că nu te simți prea rău pentru că ai luat acele sticle, dar ce spui de obiectele mai mari, cum ar fi halatele sau chiar decorul din camera de hotel?

Care sunt regulile neoficiale despre ce pot turiștii și ce nu pot lua din hoteluri?

Ce articole se pot lua din camera de hotel

Mehmet Erdem, profesor asociat de operațiuni și tehnologie hotelieră la Universitatea Nevada din Las Vegas, a dat detalii. El a spus că oaspeții pot lua din hotel o serie de articole. E vorba de produsele de toaletă precum săpunul, șamponul și papucii de unică folosință.

Profesorul a adăugat că este important să ținem cont de faptul că unele hoteluri colaborează cu organizații de caritate pentru a refolosi astfel de articole. Din acest motiv este recomandat să verificăm dacă proprietatea la care ne cazăm participă la astfel de programe. În acest fel, putem lua în considerare să lăsăm acele articole celor care au cu adevărat nevoie de ele.

„De asemenea, nu uitați că articolele de scris nu trebuie neapărat să fie din papetărie, așa că nu ezitați să luați pixuri, creioane și hârtii de notițe”, a mai spus profesorul.

hotel, obiecte, baie.jpg
Articole puse la dispozitie de hotel/SURSA FOTO:Pexels

Lista obiectelor interzise

Potrivit lui Erdem, există câteva lucruri pe care nu ar trebui să le luați din camerele de hotel. În esență, orice altceva, cu excepția unor lucruri mici precum săpunul și șamponul, intră pe lista „nu luați”. Printre acestea se numără:

  • lenjeria de pat,
  • prosoapele,
  • cearșafurile
  • fețele de pernă.

De asemenea, unii oaspeți presupun greșit că revistele sau cărțile disponibile în camerele lor sunt de luat, însă de multe ori acestea nu sunt incluse în articolele care pot fi luate.

Oaspeții au sustras lucruri greu de imaginat

Uscătoarele de păr și aparatele de călcat cu abur sunt printre obiectele pe care hotelierii le găsesc în bagajele clienților la check-out. Aceștia susțin că le împachetează „din greșeală”.

Când aveți îndoieli dacă puteți sau ar trebui să luați ceva, Erdem spune să vă întrebați „ce ar spune profesorul meu de școală primară?”. Nu este vorba doar de articole precum șampoane sau lenjerii de pat care sunt luate din hotel. Potrivit lui Erdem, el a auzit despre oaspeți care au sustras „capete de duș și chiar plăci de marmură italiană” din camere înainte de plecare.

„Este o infracțiune”, a declarat un purtător de cuvânt al Poliției Metropolitane pentru Telegraph.

Se poate ajunge chiar şi la închisoare, sub acuzaţie de furt

Oaspeții au ajuns chiar și în închisoare pentru furt. E și cazul unei femei care a petrecut trei luni după gratii. Ea a furat două prosoape de la hotelul Transcorp Hilton Abuja din Nigeria.

Chiar dacă nu sunteți acuzat de o infracțiune, puteți fi interzis în hotelul preferat. Multe hoteluri folosesc baze de date „fără ședere” pentru persoanele pe care nu doresc să le mai aibă ca oaspeți. Aceste informații pot fi distribuite chiar și altor hoteluri.

De ce să riști pentru niște obiecte atât de mici? Pentru că toate aceste fapte adaugă costuri considerabile. Potrivit Asociației Americane a Hotelurilor și Cazărilor, furturile, chiar și cele mărunte, pot costa hotelurile aproximativ 100 de milioane de dolari pe an.