Regizorul Dariush Mehrjui și soția sa au fost uciși

Autoritatea judiciară iraniană a anunțat că sâmbătă seară, pe 14 octombrie, Dariush Mehrjui, unul dintre cei mai importanți regizori iranieni și soția sa au fost uciși în locuința lor în apropiere de Teheran.

Dariush Mehrjui, în vârstă de 83 de ani, este considerat este considerat unul dintre părinţii noului val din cinematografia iraniană după ce în 1969, a semnat filmul „Vaca”.

Autorităţile judiciare din provincia Alborz, din apropiere de Teheran, citate de Agerpres, au anunțat că „în cursul anchetei preliminare am constatat că Dariush Mehrjui şi soţia sa, Vahideh Mohammadifar, au fost ucişi cu multiple lovituri de cuţit”.

Soția regizorului a spus într-un interviu publicat duminică de jurnalul Etemaad că recent, au fost amenințați de un individ. De asemenea, le-a fost spartă casa, a adăugat ea.

„Ancheta a arătat că nu a fost depusă nicio plângere privind intrarea ilegală în vila familiei Mehrjoui şi furtul proprietăţii acestora”, potrivit autorităţilor iraniene.

Filmografia lui Dariush Mehrjui include pelicule importante pentru cinematografia iraniană, precum „Vaca” (1969), „Domnul naiv” (1970), „Ciclul” (1977), „Locatarii” (1987), „Hamoun” (1990), „Sara” (1993), „Pari” (1995) sau „Leila” (1997).

Cineastul a locuit în Franța între 1980 şi 1985. Acolo, a realizat „Călătorie în ţara lui Rimbaud”.

Când a revenit în Iran, a cunoscut succesul de box-office cu filmul „Locatarii”. În anul 1990, a semnat filmul „Hamoun”, o comedie neagră despre 24 de ore din viaţa unui intelectual cuprins de angoasă şi de incertitudini intelectuale. În anii ’90 s-a orientat spre o serie de filme portret de femeie, printre care „Leila”, o melodramă despre o femeie infertilă care îşi încurajează soţul să ia în căsătorie o a doua femeie.

Fiica miliardarului israelian Eyal Waldman a fost ucisă de Hamas

Amintim, de asemenea, că fiica miliardarului israelian Eyal Waldman a fost ucisă de Hamas. Tatăl său avea mai multe investiții în Gaza și in alte teritorii palestiniene. Acesta spera la o pace între Israel și Palestina și a contribuit la dezvoltarea economiei în Gaza.

Fiica sa Danielle și prietenul ei, Noam, au participat la festivalul de muzică Supernova. Cei doi au fost uciși în apropiere de Kibbutz Re’im, la granița cu Gaza. Au fost înregistrați peste 260 de morți. Mai multe persoane au fost rănite sau răpite.

Danielle, născută în Palo Alto, California, a participat la festivalul de muzică împreună cu prietenul ei de șase ani, care a fost de asemenea ucis, deoarece sărbătoreau dragostea și viața, a declarat tatăl ei pentru CNN.

Mai multe puteți citi aici.