Dan Pruteanu: „Sunt student in anul IV la facultatea de Management si va rog sa imi dati posibilitatea de a avea acces la date mai consistente cu privire la piata de incaltaminte (potential, nivelul cererii, puterea de cumparare a romanilor, capacitatea producatorilor autohtoni, caracteristicile ofertei etc). Lucrarea mea de diploma are ca subiect dezvoltarea unei marci de pantofi pe plan national.”
Date statistice privind nivelul productiei, numarul producatorilor si importurile de incaltaminte (volum si valoare) le puteti obtine, pe baza unei cereri scrise, de la Institutul National de Statistica si Centrul Roman de Comert Exterior. Costurile sunt modice.
Pentru o analiza mai aprofundata sunt necesare studii de piata in acest sens. Ele exista, dar avand in vedere faptul ca sunt foarte costisitoare, cei care le comanda se asigura ca acestea sa ramana confidentiale. Totusi, punand cap la cap informatiile aparute de-a lungul timpului in revista Capital (nu numai in acest an) va puteti face o imagine asupra modului in care este segmentata piata si care sunt caracteristicile ei.

Mihai Gunea, Constanta: „As vrea sa aflu prin intermediul dumneavoastra daca in urma discutiilor purtate intre Guvern si Patronatul Crescatorilor de Porci s-a ajuns la un acord privind cresterea taxei vamale la importul de porci din tarile UE”.
Protocolul incheiat de Ministerul Agriculturii, Asociatia Crescatorilor de Porci si Asociatia Romana a Carnii nu prevede modificarea taxei vamale la importul din Uniunea Europeana. Se are in vedere cresterea taxei vamale la importul de carne din Polonia la un nivel de 60 la suta.

Spasici Cristi, Giurgiu: „Doresc sa stiu daca este posibil sa cumpar monede din aur prin Internet si ce taxe si accize trebuie platite. De asemenea, ma intereseaza daca le pot cumpara ca persoana fizica, pentru colectionare.”
Nu cunoastem sa existe un site specializat pe asemenea tranzactii, insa puteti cauta o asemenea oferta pe site-urile de licitatii: bursa.rol.ro sau www.okazii.ro. Nu exista taxe speciale pentru asemenea tranzactii si nici restrictii privind colectionarea (ca persoana fizica) a monezilor din aur.

Bogdan Boboc Bell: Informatii despre conditiile necesare ocuparii unui post de euroconsilier puteti obtine pe site-ul Ministerului Integrarii Europene, rubrica „Informatii utile”.
Adresa: www.mie.ro. Institutul European din Romania are numarul de telefon 314.26.96.