Banca britanică Royal Bank of Scotland (RBS), controlată de guvernul britanic, a fost amendată cu 28,6 milioane lire sterline (31,8 milioane euro) pentru că a dezvăluit instituţiei de credit concurente Barclays detalii ale propriei politici de preţuri pentru credite, transmite Reuters.

Biroul pentru concurenţă din Marea Britanie, Office of Fair Trading, a anunţat marţi că directori executivi al RBS au transmis informaţii privind politica de preţuri pentru împrumuturi a băncii către firme de servicii specializate, precum case de avocatură şi firme de contabilitate, piaţă dominată de RBS şi Barclays.

Barclays a utilizat apoi informaţiile pentru a-şi stabili propriile preţuri pentru credite, însă nu va fi amendată pentru că a raportat neregulile către autorităţi.

„Orice companie care dezvăluie competitorilor informaţii confidenţiale despre preţurile viitoare riscă o penalizare substanţială. Este important ca firmele care operează în Marea Britanie să înţeleagă gravitatea unei astfel de conduite”, a declarat Ali Nikpay, senior director în cadrul OFT.

Guvernul britanic deţine 70% din acţiunile RBS, pachet obţinut în urma acordării unui pachet de „bailout” pentru a salva banca de la faliment în urma efectelor crizei financiare mondiale.

SURSA: Mediafax