Ziua de vineri pare să vină cu vești bune privind negocierile dintre cele trei partide care s-au înțeles să formeze noul Guvern al României. Se pare că cei trei lideri, Orban, Barna și Hunor au ajuns la o mică înțelegere, iar PNL nu a ezitat să anunțe vestea cât mai repede.

Europarlamentarul PNL, Rareş Bogdan, a transmis, vineri dimineața,  la intrarea pe poarta de la Vila Lac 1 unde astăzi au loc negocierile cu USR PLUS, că „iese fum alb şi sigur azi avem guvern”, potrivit Antena3.

La rândul său, Dan Barna, la intrarea la Vila Lac, a spus, întrebat dacă iese fum alb astăzi, aşa cum a susţinut Rareş Bogdan, a răspuns: „Eu am rumeguş în portbagaj, e ok”.

Informația momentului, cine va fi noul premer

Negocierile dintre PNL, USR-PLUS şi UDMR pentru viitorul României s-au reluat vineri dimineaţă, la Vila Lac 1. Potrivit unor surse Antena 3 din interiorul discuţiilor, funcţia de premier ar merge la Florin Cîţu.

Şefia Camerei Deputaţilor ar reveni lui Ludovic Orban, iar USR-PLUS ar rămâne cu şefia Senatului.

Partidele care vor să formeze o coaliţie de guvernare, PNL şi USR-PLUS, se bat şi bat pasul pe loc de mai mult de 10 zile. Cu toţii ţin cu dinţii de funcţia de premier, preşedinte al Camerei Deputaţilor şi şef al Senatului.

Există, totuşi, o mică schimbarea: varianta Ludovic Orban premier nu mai este categoic respinsă de cei de la USR. Astfel, ei ar putea să facă un pas înapoi, acceptându-l pe premierul demisionar ca nou prim-ministru, însă, în compensare, ei şi-ar dori mai multe posturi în viitorul guvern.

Ce spunea Iohannis miercuri

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că l-ar accepta din nou premier pe prim-ministrul demisionar Ludovic Orban, dacă acesta va fi propunerea celor trei partide. Nu l-a exclus nici pe Florin Cîţu.

Întrebat de jurnalişti dacă l-ar desemna din nou şef al guvernului pe Ludovic Orban, după ce aceasta a demisionat în urma rezultatului de la alegerile parlamentare din 6 decembrie, Iohannis a răspuns afirmativ.

În ce priveşte demisia lui Ludovic Orban din funcţia de premier, după rezultatul scrutinului din 6 decembrie 2020, şeful statului a catalogat-o drept „corectă”.