Ies la iveală amănunte absolut uluitoare din interiorul PNL. Imediat după aflarea rezultatului la alegerile parlamentare s-a declanșat cutremurul printre liberali. Se pare că europarlamentarul Rareș Bogdan ar fi vrut să ia o decizie radicală.

Rareș Bogdan, aproape de demisie

Rareș Bogdan ar fi vrut să-și dea demisia din PNL. Cel puțin asta susține consultantul politic apropiat de PSD, Cozmin Gușă. Acesta a spus că Rareș Bogdan ar fi vrut să-și dea demisia luni seara.

„Luni seara, PNL a stat să explodeze pentru că Rareş Bogdan a avut o inițiativa corectă, pe care în final nu a finalizat-o pentru că era prea complicată situaţia PNL la negocieri. A vrut să îşi dea demisia din funcţia de conducerea de la PNL şi să invite de la Ludovic Orban în jos pe ceilalţi lideri să facă la fel pentru a-şi asuma un eşec.

Ei nu au fost de acord şi, în final, a cedat şi Rareș pentru că în economia de negocieri cu celelalte partide nu putea să meargă PNL decapitat în fața USR PLUS”, a spus Cozmin Guşă, conform dcnews.ro.

PNL va conduce noul Guvern

PNL a pierdut alegerile parlamentare. Liberalii au obținut un procent de 25% cu care s-au situat pe locul secund, la distanță de 4 procente de PSD care a obținut 29%. Chiar și așa, președintele Klaus Iohannis a decis să oferei Dreptei Unite șansa de a da noul Guvern.

Astfel, deși PSD a câștigat alegerile cu un pic avans, PNL; USR PLUS și cei de la UDMR vor forma viitoare majoritate parlamentară și vor face Guvernul. După toate probabilitățile, noul premier va fi chiar actualul ministru al Finanțelor, Florin Cîțu. Acesta este propunerea PNL pentru șefia de la Palatul Victoria și se pare că și președintele Klaus Iohannis este de acord și îl va nominaliza săptămâna viitoare după consultări.

Sursa foto INQUAM / Raul Stef