Kovesi a fost înfundată din interior, chiar de unul dintre adjuncții săi, persoane care au paticipat activ la deciziile luate de fosta şefă DNA. Informaţia surprinzătoare a fost făcută în cadrul emisiunii ”Sinteza Zilei” de către Mihai Gâdea și Berta Popescu.

Cel care a trădat-o pe Kovesi pare să fi fost Gheorghe Popovici, fost șef de secție în DNA, și unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Kovesi, în care avea mare încredere.

Decizie de ultimă oră a Laurei Codruța Kovesi! Presiunile lui Liviu Dragnea și-au spus cuvântul! Ce se întâmpla cu candidatura sa la funcția de procuror european 

El a fost audiat ca martor în primul dosar al fostei şefe DNA, cel în care a fost pusă sub acuzare în data pe 8 februarie, cu privire la o scenă care a avut loc în biroul fostului procuror. Astfel, este vorba de un denunţ în toată regula, o declarație amplă, întinsă pe 11 pagini. Fostul şef din DNA  a vorbit despre ceea ce făcea el la în Direcţia Naţională Anticorupţie, ca apoi să ajung să povestească o întâmplare din luna iunie 2016, când a fost trimis de la DNA Ploiești un rechizitoriu, în care Liviu Tudose și ceilalți au fost trimiși în judecată.

Popovici a povestit că a început să studieze rechizitoriul în format electronic, l-a examinat, ca apoi să constate că faptele expuse erau insuficient deschise.

”După ce am exeminat rechizitoriul, am constatat că astfel cum era expusă situația defapt, în partea expozitivă, faptele pentru care se dorea trimiterea în judecată erau insuficient descrise. Nu regăseam nici analiza probelor, în sensul expunerii detaliate ale acestor probe, care să descrie situația de fapt cu consecința săvârșirii infracțiunilor reținute, adică dintr-un punct de vedere, actul de sesizare a instanței nu se ridică la un standard foarte înalt, privind explicitarea situației de fapt”, a povestit Popovici.

Acesta a întocmit un referat pe care l-a înaintat procurorului șef, adică Kovesi.

Ultima oră! Dezastru total pentru Kovesi! A fost pusă sub control judiciar! S-a terminat: ce INTERDICȚIE a primit 

”Țin minte că am fost chemat prin grefiera de la cabinetul meu, la cabinetul procurorilor consilieri și am constatat că în cabinet se afla Kovesi, procurorul Bulancea Marius și cred că era și Țițian Dana. Kovesi era supărată pe motiv că am întocmit acel referat și bănuiesc că cineva de la Ploiești a sunat să mă pârască. Mi s-a adresat reproșându-mi cumva că am întocmit referat că se muncise mult și cred că nu se dorea să infirm acel rechizitoriu. A fost chemat și procurorul adjunct Călin Nistor care s-a așezat pe canapea”, a continuat acesta Popovici.

Într-un final, fostul şef din DNA spune că a fost chemat din nou de Kovesi care i-a spus că să trimită dosarul înapoi împreună cu referatele ca procurorii de caz să se conformeze.