Este răsturnare de situație în scandalul momentului care îl are în centrul atenției pe celebrul jucător de tenis Novak Djokovic. Avocații acestuia au prezentat dovada care îl scutea de la un vaccin anti-COVID.   Jucătorul de tenis a primit o scutire de la vaccinare pentru a intra în Australia după o infecție cu SARS-CoV-2 în 16 decembrie. Această dezvăluire a fost făcută de apărătorii tenismenului.

Avocații starului au spus că Dkokovic a avut COVID-19 în 16 decembrie, potrivit BBC.

În documentele instanței publicate sâmbătă, avocații lui Djokovic au spus că jucătorului i s-a acordat o viză temporară pentru a intra în țară și i-a fost acordată o „exceptare medicală de la vaccinarea COVID” de către Tennis Australia din cauza infecției sale recente.

Scutirea lui Djokovic a fost acordată de două comisii medicale independente

În documente, avocații lui Djokovic au spus că jucătorului i s-a acordat o viză temporară pentru a intra în țară și i-a fost acordată o „exceptare  medicală de la vaccinarea Covid” de către Tennis Australia din cauza infecției sale recente. Documentele precizează că certificatul consemna că, la 14 zile de la testarea pozitivă în decembrie, jucătorul „nu a avut febră sau simptome respiratorii de Covid-19 în ultimele 72 de ore”.

Scutirea lui Djokovic a fost acordată de două comisii medicale independente angajate de Tennis Australia, și statul Victoria, au susținut avocații.

Aceștia au cerut ca sportivul să fie mutat într-un „loc mai potrivit”, care să-i permită să se antreneze înainte de Australian Open.

Ce se întâmplă cu Novak Djokovic

Djokovic se află în prezent într-un centru pentru refugiați înaintea unui proces care va avea loc luni. Toată situația în care se află jucătorul de tenis a provocat un val de revolte și nemulțumiri pe întreg globul. Autoritățile australiene au informat public că celebrul jucător de tenis  este liber să părăsească Australia.Vineri, 7 ianuarie, Karen Andrews, ministrul Afacerilor Interne din Australia, a negat orice speculație care susține că Novak Djokovic este „ţinut captiv” în Australia.

„Domnul Djokovic nu este ţinut captiv în Australia, este liber să plece în orice moment în care doreşte să facă acest lucru, iar Forţa de frontieră va facilita acest lucru”, a spus Karen Andrews pentru ABC.

În contextul tensionat actual, vineri, 7 ianuarie, Jelena, soţia lui Novak Djokovic, a postat un mesaj cu ocazia Crăciunului „pe stil vechi”. Acesta a susțiut că şi-ar fi dorit să fie împreună cu soţul său. Ea a mai spus că a spus că respiră adânc ca să se calmeze şi să găsească recunoştinţă şi înţelegere în acest moment pentru tot ce se întâmplă.